Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Ικαρία: Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Προειδοποιεί για Ότι θα Υπερασπίσει με Κάθε Νόμιμο Μέσο τα Έννομα Συμφέροντα της

Με νέα της ανακοίνωση, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επανέρχεται στο ζήτημα της εγκατάστασης ανεμογραφικού ιστού στη θέση Περδίκι Ικαρίας, «λόγω ορισμένων ακατανόητων ενεργειών μερίδας του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας και αφετέρου δημοσιευμάτων τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Ειδικότερα, στην υπογραμμίζονται τα εξής:
«Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. κρίνει ως υπερβολικές, απαράδεκτες και ακατανόητες εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν από μερίδα του τύπου, ότι δήθεν σοβεί «πόλεμος» μεταξύ της εταιρείας μας και του Δήμου Ικαρίας. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. δεν βρίσκεται σε «πόλεμο» με κανέναν. Αντίθετα επιδιώκει τη συνεργασία και την στήριξη των τοπικών κοινωνιών στην επιχειρηματική της δράση και την τήρηση της νομιμότητας. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. όπως έχει αναφερθεί στο σχετικό δελτίο τύπου μας τήρησε την νομιμότητα, απέκτησε όλες τις προαπαιτούμενες διοικητικές αποφάσεις και πράξεις και κατόπιν τούτων προχώρησε στην εγκατάσταση του ανεμογραφικού ιστού και την έναρξη συγκεκριμένων γεωτεχνικών έργων. Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζεται ότι υπήρξε και αδειοδότηση της εταιρείας από το αρμόδιο Τμήμα Δόμησης του Δήμου Ικαρίας. Σε αυτό το πλαίσιο η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. έχει προχωρήσει και στις ενέργειες μέχρι τώρα, το πλαίσιο που περιγράφουν, προσδιορίζουν και καταγράφουν οι νόμιμες διοικητικές αποφάσεις και πράξεις.

Αυτό το πλαίσιο νομιμότητας αναγνωρίζει πλέον και το Ειρηνοδικείο Σάμου, έχοντας εκδόσει δύο προσωρινές διαταγές οι οποίες αφενός αναγνωρίζουν τα έννομα συμφέροντα της εταιρείας μας και αφετέρου τάσσουν συγκεκριμένες προθεσμίες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι γεωτεχνικές εργασίες στο συγκεκριμένο χώρο. Ποιο συγκεκριμένα το Ειρηνοδικείο Σάμου διατάσει την ολοκλήρωση των εργασιών μέσα σε πέντε ημέρες, εφόσον σταματήσει οποιοσδήποτε αποκλεισμός του χώρου και οι εργασίες πραγματοποιούνται εντελώς ανεμπόδιστα, κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει για λόγους που δεν ευθύνεται η εταιρεία μας αλλά μερίδα του Διοικητικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας, κατάσταση η οποία αντιστρατεύεται όχι μόνο νόμιμες διοικητικές πράξεις αλλά και δικαστικές αποφάσεις.
Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα υποστηρίξει με κάθε νόμιμο μέσο τα έννομα συμφέροντα της, την επιχειρηματική της δράση, καθώς και τις επιμέρους συνεργασίες της προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα στην περιοχή. Επίσης και σε κάθε περίπτωση η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. δεν μπορεί ούτε να παρακολουθήσει ούτε να επιδιαιτητεύσει σε διαφορές, σε διενέξεις και σε ακατανόητες ενέργειες που στην πραγματικότητα δεν έχουν σχέση με το επιχειρούμενο έργο, καθώς και με την μακρόχρονη προσφορά της εταιρείας μας ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο και ειδικότερα στη τοπική κοινωνία της Ικαρίας».
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου