Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Τον Σεπτέμβριο Κατατίθεται η Αίτηση για την Άδεια Παραγωγής του Υβριδικού Σταθμού ΑΠΕ της Σϊφνου

Τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί από την Συνεταιριστική Εταιρία Σίφνου η αίτηση για την άδεια παραγωγής υβριδικού σταθμού παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ και αποθήκευσης της παραγόμενης ενέργειας με τη μέθοδο της αντλησιοταμίευσης.
Μετά την εντολή της Γενικής Συνέλευσης της ΣΕΣ, τον περασμένο Μάρτιο, για την έναρξη υλοποίησης του έργου της ενεργειακής αυτονομίας της Σίφνου, ανατέθηκε η εκπόνηση της μελέτης του έργου στην εταιρία μελετών ΑΠΕ του καθηγητή Δημήτρη Κατσαπρακάκη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η μελέτη, που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στη Συνεταιριστική Εταιρία Σίφνου τον Ιούνιο, πρόκειται να κατατεθεί το Σεπτέμβριο στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την αδειοδότηση του έργου.

Τον Ιούλιο ολοκληρώθηκε η μετάφραση της μελέτης στα αγγλικά, η οποία χρησιμοποιείται ήδη στην προσπάθεια εξεύρεσης της καλύτερης δυνατής χρηματοδότησης του έργου.
Μετά την έκδοση της Άδειας Παραγωγής από τη ΡΑΕ, θα κατατεθεί η αίτηση για την Άδεια Εγκατάστασης. Με την έγκριση αυτής θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου, που αναμένεται να διαρκέσει 2 χρόνια.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα κατατεθεί η Άδεια Λειτουργίας και με τη λήψη αυτής της άδειας θα ξεκινήσει η παραγωγή.
Η διαδικασία αδειοδοτήσεων και κατασκευής του έργου, μέχρι την έναρξη λειτουργίας του, αναμένεται να διαρκέσει 5-7 έτη.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου