Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Πουλλικκάς: Μεγάλη Ευκαιρία η Ηλεκτρική Διασύνδεση

 Έως και 40 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως μπορούν να εξοικονομήσουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές από την ύπαρξη ενός κατάλληλα διασυνδεδεμένου ευρωπαϊκού δικτύου ενέργειας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), Ανδρέας Πουλλικκάς, οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις έχουν κύριο στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας και αξιοπιστίας, επιτρέποντας την εισαγωγή ή ανταλλαγή ηλεκτρικής ενέργειας από γειτονικά συστήματα. 

Επιπλέον, τόνισε, οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την επίτευξη του στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια ενιαία αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και για τη διευκόλυνση της ένταξης σημαντικών ποσοτήτων ενέργειας από ανανεώσιμες πήγες που προγραμματίζονται σε όλη την Ε.Ε..

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο διάθεσης ενέργειας μέσω ηλεκτρικών διασυνδέσεων, όπως ο αγωγός Euroasia, ο κ. Πουλλικκάς, υπογράμμισε πως έχει τεθεί στόχος για την επίτευξη τουλάχιστον 15% ηλεκτρικών διασυνδέσεων μέχρι το 2030 μεταξύ όλων των κρατών μελών της Ε.Ε. 

«Αυτό δίνει την ευκαιρία στη χώρα μας να εκμεταλλευτεί άμεσα αυτή την πρόνοια. Δηλαδή, να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό που μπορεί το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου και ιδιαίτερα τη μεγάλη διείσδυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ηλεκτροπαραγωγής, αυξάνοντας παράλληλα την ενεργειακή μας ασφάλεια», πρόσθεσε.

(Πηγή: energynews.com.cy)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου