Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Φωτοβολταϊκό Πάρκο με Μέσο Κόστος Ενέργειας 4 Σεντς/MWh Κατασκευάζει Εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ

Η εταιρεία ενέργειας NV Energy, η οποία είναι θυγατρική του επενδυτικού κολοσσού Berkshire Hathaway του γνωστού δισεκατομμυριούχου επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, είναι έτοιμη να κατασκευάσει φωτοβολταϊκό πάρκο, ισχύος 100 MW, στην Πολιτεία της Νεβάδα, με το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας καθ' όλη της διάρκεια «ζωής» του project να είναι ένα από τα χαμηλότερα στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση στην αρμόδια αρχή της Νεβάδα και αναμένει τη σχετική απόφαση έγκρισης ως τα τέλη του έτους.

Όπως αναφέρει στον φάκελο του έργου, το μέσο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας θα διαμορφωθεί σε 4 σεντς του δολαρίου ή 0,0036 σεντς του ευρώ/MWh. Η NV Energy έχει υπογράψει συμβόλαιο αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA), 25ετούς διάρκειας, με την Techren Solar, για το project που θα κατασκευασθεί στην κοιλάδα του Ελντοράλντο. Το project είναι στη φάση ανάπτυξης και εφόσον εγκριθεί από τη ρυθμιστική αρχή, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη του 2018.

Η NV Energy είναι θυγατρική του ενεργειακού βραχίονα της Berkshire Hathaway, της Berkshire Hathaway Energy. Τα τελευταία χρόνια ενισχύει το μερίδιο των ΑΠΕ στο ενεργειακό της μίγμα, όπως και του φυσικού αερίου, ενώ σταδιακά αποσύρει λιγντικές μονάδες.

Αυτή την περίοδο είναι στη φάση κατασκευής ηλιακά πάρκα ισχύος 300 MW. Μαζί με το νέο project της Νεβάδα, το συνολικό χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ ανέρχεται σε 1,9 GW. 

Με έδρα το Λας Βέγκας, παρέχει ενεργειακές υπηρεσίες σε 1,3 εκατ. πελάτες σε όλη την Πολιτεία της Νεβάδα.
 
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου