Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Πτώση στην Παραγωγή του ΟΠΕΚ τον Αύγουστο Βλέπει η UBS

Η παραγωγή αργού του ΟΠΕΚ άγγιξε υψηλά οκτώ ετών τον Ιούλιο, αλλά ενδέχεται να μειωθεί τον Αύγουστο, εν μέσω αναταραχής σε μεγάλα κράτη μέλη, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της UBS.
Η παραγωγή του Οργανισμού αυξήθηκε κατά 150.000 βαρέλια την ημέρα σε 33,39 εκατ. βαρέλια τον περασμένο μήνα, καθώς η Σαουδική Αραβία ώθησε την παραγωγή σε νέα υψηλά και το Ιράκ παρήγαγε περισσότερο, σύμφωνα με τον ΙΕΑ.

Ωστόσο, η UBS προβλέπει πτώση στην ιρακινή παραγωγή μετά τις επιθέσεις μαχητών στο πεδίο Μπάι Χασάν στο βόρειο τμήμα της χώρας στις 31 Ιουλίου.
Σύμφωνα με το CNBC, η τράπεζα αναμένει επίσης μια υποχώρηση στην παραγωγή της Νιγηρίας, καθώς η δραστηριότητα των μαχητών εκεί έχει ξαναρχίσει, αλλά και καθόλου αύξηση στην παραγωγή της Λιβύης, εξαιτίας των εντάσεων στην Zuwetina στα βορειοανατολικά της χώρας που δυσκολεύουν την επαναλειτουργία των ανατολικών λιμανιών της.
Η UBS βλέπει μέση τιμή 43,81 δολαρίων/βαρέλι για το αμερικανικό αργό (WTI) το 2016 και 57 δολάρια/βαρέλι το 2017. Οι τιμές αυτές είναι ελαφρώς άνω των μέσων εκτιμήσεων της αγοράς για 43,30 και 54,25 δολάρια αντίστοιχα, αλλά και πολύ πάνω από τις προβλέψεις π.χ. της BNP Paribas για 40 και 50 δολάρια το βαρέλι.
Ο ΟΠΕΚ έχει βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο της προσοχής της αγοράς το τελευταίο διάστημα, λόγω των εκτιμήσεων ότι κάποιες από τις χώρες - μέλη προσπαθούν εκ νέου να συμφωνήσουν μαζί με χώρες εκτός του Οργανισμού σε «πάγωμα» της παραγωγής.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου