Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ανησυχία για την Κλιματική Αλλαγή: Σε Επίπεδα - Ρεκόρ Ανέβηκε η Θερμοκρασία τον Ιούλιο

Ο Ιούλιος ήταν κατά 0,84 βαθμούς Κελσίου πιο ζεστός από τον παγκόσμιο μέσο όρο των θερμοκρασιών της περιόδου 1950-80, που χρησιμοποιείται ως περίοδος αναφοράς, καθώς και κατά 0,11 βαθμούς θερμότερος από τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. 
Ο περασμένος μήνας υπήρξε ο πιο θερμός μήνας στην καταγεγραμμένη μετεωρολογική ιστορία μετά το 1880, σύμφωνα με τα στοιχεία της NASA.
Τα προηγούμενα ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας κατείχαν οι Ιούλιοι των ετών 2011, 2015 και 2009, καθώς και ο Αύγουστος του 2014, που έως τώρα ήταν οι πιο ζεστοί μήνες στην ιστορία.

Το φετινό ρεκόρ οφείλεται σε ένα βαθμό και στο φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο πλέον έχει εξασθενήσει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κλιματολόγων, ο φετινός Ιούλιος ήταν κατά 1,3 βαθμούς Κελσίου θερμότερος από τα προβιομηχανικά επίπεδα και αυτή η διαφορά μπορεί να αποδοθεί μόνο κατά 0,2 βαθμούς στο ιΕλ Νίνιο, ενώ οι υπόλοιποι 1,1 βαθμοί στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.
Θεωρείται πλέον σχεδόν σίγουρο ότι το 2016 θα αποδειχθεί το πιο ζεστό έτος στην ιστορία.
Ο Ιούλιος αποτέλεσε τον δέκατο συνεχόμενο μήνα που η θερμοκρασία εμφάνισε επίπεδο ρεκόρ για τον αντίστοιχο μήνα, σύμφωνα με τη NASA.
Τα διαδοχικά ρεκόρ παραπέμπουν στο ότι «ο πλανήτης γίνεται ολοένα πιο ζεστός, με ό,τι αυτό σημαίνει για το μέλλον», δήλωσε ο κλιματολόγος και διευθυντής του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ της NASA, Γκάβιν Σμιτ.
Τα αντίστοιχα στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, η οποία χρησιμοποιεί ελαφρώς διαφορετική μεθοδολογία, θα δημοσιοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου