Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Άνοδος 15% από τις Αρχές Αυγούστου για τις Τιμές του Πετρελαίου

Ελαφρώς πτωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, ωστόσο από τις αρχές του μήνα καταγράφουν κέρδη άνω του 15% καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για μία συμφωνία «παγώματος» της παραγωγής αργού μέσα στον Σεπτέμβριο.
Η τιμή του Μπρεντ υποχωρεί κατά 21 σεντς στα 48,14 δολάρια/βαρέλι. Από το χαμηλό μηνός των 41,51 δολαρίων που σημειώθηκε στις 2 Αυγούστου, σημειώνει άνοδο άνω του 15%.
Το αμερικανικό αργό σημειώνει πτώση 18 σεντς στα 45,56 δολάρια/βαρέλι, ενώ είναι υψηλότερα κατά 16% από το χαμηλό μηνός της 3ης Αυγούστου (39,19 δολάρια). 

Η άνοδος των τιμών τις δύο τελευταίες εβδομάδες πυροδοτήθηκε από τις προσδοκίες για μία συμφωνία, των χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ για «πάγωμα» της παραγωγής.
Επιπλέον, εντείνονται οι ανησυχίες για ενδεχόμενη κατάρρευση της πετρελαϊκής παραγωγής στη Βενεζουέλα.  
Η χώρα με τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα στον κόσμο, εκτιμάται ότι θα καταγράψει τη μεγαλύτερη, σε ετήσια βάση, μείωση της παραγωγής της τα 14 τελευταία χρόνια, καθώς συνεχίζει να υποφέρει από την οικονομική και πολιτική κρίση, καθώς και χρόνια υποεπενδύσεων και κακοδιαχείρισης.
Στο 12μηνο ως τον περασμένο Ιούνιο η παραγωγή μειώθηκε κατά 9% στα 2,36 εκατ. βαρέλια/ημέρα, ενώ οι εξαγωγές της κρατικής PDVSA (από την οποία προέρχεται το 94% των συναλλαγματικών εσόδων της χώρας) υποχώρησε τον Ιούλιο στα 1,19 εκατ. βαρέλια/ημέρα, εξαιρουμένων των πωλήσεων από τις κοινοπραξίες στις οποίες συμμετέχει.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου