Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Ιράκ: Τουρκική Εταιρεία Σταματά την Ηλεκτροπαραγωγή Λόγω Οφειλών του Υπουργείου Ηλεκτρικής Ενέργειας

Η εταιρεία Karkey της Τουρκίας, θυγατρική της Karadeniz Holding, σταμάτησε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο Ιράκ, λόγω απλήρωτων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος που οφείλονται προς αυτή εκ μέρους του Υπουργείου Ηλεκτρικής Ενέργειας του Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο αργά την περασμένη Τρίτη.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μοχάμεντ Φατχί επιβεβαίωσε ότι η τουρκική εταιρεία, η οποία έχει συνολική δυναμικότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 415 MW, σταμάτησε την παραγωγή όταν το Υπουργείο Ηλεκτρικής Ενέργειας του Ιράκ δεν εξόφλησε τις οφειλές του για την πόλη της Βασόρας - το κέντρο της βιομηχανίας πετρελαίου του Ιράκ.
«Από τον Ιούνιο έως Οκτώβριο, το υπουργείο θα έπρεπε να έχει καταβάλει 85 εκατομμύρια δολ. στην τουρκική εταιρεία για 415 MW ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο η απαιτούμενη πληρωμή δεν μπορούσε να γίνει από το υπουργείο», είπε ο Fathi.

Στις 4 Αυγούστου, ο Κασίμ Αλ-Φαχανταγού, Υπουργός Ηλεκτρικής Ενέργειας του Ιράκ, δήλωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ISIS και η σύγκρουση μεταξύ της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης και των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας αποδυνάμωσαν τα στστήματα ηλεκτρικής ενέργειας στα βόρεια και δυτικά της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Μοσούλης, του Σαλαντίν, της Ντιγιάλα και του Ανμπάρ.

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι το Υπουργείο αυτή τη στιγμή αδυνατεί να καταβάλει πλήρως τις οφειλές του προς τη μόνη τουρκική εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Βασόρα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

«Το Υπουργείο μας έχει ένα χρέος 85 εκατ δολ. προς αυτή την τουρκική εταιρεία. Ωστόσο θα μπορούσαμε να πληρώσουμε μόνο 15 εκατομμύρια δολ. από αυτά», είπε.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου