Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

RTE, Terna και State Grid στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για το 24% του ΑΔΜΗΕ

Η ιταλική Terna, η γαλλική RTE (θυγατρική της EDF) και η κινεζική State Grid Corporation of China συνεχίζουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ, όπως αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ .

Η άλλη κινεζική εταιρεία που είχε επίσης εκφράσει ενδιαφέρον, η China Southern Power Grid, αποκλείστηκε από τη συνέχεια, όπως είχε προεξοφλήσει η αγορά, καθώς δεν συμμετέχει σε ευρωπαίο διαχειριστή συστήματος μεταφοράς ηλεκτρισμού που είναι μέλος του ENTSO-E.
Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι η αξιολόγηση της πρώτης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του 24% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ έχει ολοκληρωθεί.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, σε συμμόρφωση με το Νόμο 4389/2016, ως ισχύει, και σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 11ης Ιουλίου, ενέκρινε την αξιολόγηση των συμμετεχόντων στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Σύμφωνα με την αξιολόγηση αυτή, Επιλέξιμοι Συμμετέχοντες στην δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, οι οποίοι και θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές, είναι οι:
- RTE International εκ μέρους της RTE Reseau de Transport d'Electricite S.A.
-State Grid International Development Limited, Hong Kong
- TERNA - Rete Elettrica Nazionale S.p.A. σε σύμπραξη με F2i SGR S.p.A.
Η HSBC Bank plc, η Citigroup Global Markets Ltd. και η NBG Securities ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, ενώ η Rokas ως νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ στη διαγωνιστική διαδικασία για τον ΑΔΜΗΕ.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου