Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΔΕΗ: Τι Ισχύει για τη Ρύθμιση των Ληξιπρόθεσμων Οφειλών στις Περιπτώσεις που Κόβεται η Σύνδεση

Για να γίνει επανασύνδεση σε περίπτωση που έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση σε όσους καταναλωτές δεν έχουν ενταχθεί στην ευνοϊκή ρύθμιση των 36 δόσεων για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, θα πρέπει να καταβάλουν το 30% της οφειλής, ενώ το υπόλοιπο θα εξοφλείται έως και σε οκτώ δόσεις, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση η ΔΕΗ, σημειώνει ότι επιφυλάσσεται, πέραν της έκπτωσης 15% στην οποία προχώρησε πρόσφατα και σε συνάρτηση με την πορεία εξόφλησης των οφειλών από τους πελάτες της, να εξαντλήσει τα περιθώρια μεγαλύτερης ανταμοιβής στο μέλλον, σε όφελος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. 
Σε ότι αφορά τη ρύθμιση των 36 δόσεων, διευκρινίζεται ότι στις περιπτώσεις που κάποιοι πελάτες δεν προσέρχονται αυτοβούλως και η Επιχείρηση αναγκάζεται να διακόψει την ηλεκτροδότηση τους, προκειμένου να γίνει επανασύνδεση θα πρέπει να καταβληθεί το 30% της οφειλής και το υπόλοιπο να εξοφληθεί σε οκτώ δόσεις κατ’ ανώτατο. 

Η ΔΕΗ τονίζει ότι, «εξαντλώντας κάθε περιθώριο καλής θέλησης«, θα εντάξει τους συγκεκριμένους πελάτες στο πρόγραμμα «συνέπεια» με την έκπτωση του 15% εφόσον εφεξής τακτοποιούν κανονικά τις οφειλές τους. 

Τέλος, με αφορμή το νέο νόμο για τις ΑΠΕ, η ΔΕΗ επαναλαμβάνει ότι δεν θα αυξήσει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας (σ.σ. τις λεγόμενες ανταγωνιστικές χρεώσεις), καθώς τα λοιπά στοιχεία του λογαριασμού του ρεύματος (σ.σ. δηλαδή τις λεγόμενες ρυθμιζόμενες χρεώσεις), όπως το ΕΤΜΕΑΡ, τα δημοτικά τέλη κ.λπ. δεν αφορούν τη ΔΕΗ και η τιμή τους καθορίζεται από άλλους φορείς.
 
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου