Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ θα Προχωρήσει σε Μείωση των Τιμολογίων Κατά 15%


Την μεθεπόμενη Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ θα εγκρίνει σχέδιο που έχει υποβληθεί από τις υπηρεσίες της Επιχείρισης για τη μείωση των τιμολογίων στους οικιακούς και τους επαγγελματικούς πελάτες κατά 15%, δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής.


Ειδικότερα, κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της Υποεπιτροπής και απαντώντας σε όσα αναφερθεί νωρίτερα και από τους βουλευτές, ο κ. Παναγιωτάκης είπε η διοίκηση της ΔΕΗ εξετάζει σχέδιο που έχουν επεξεργαστεί οι υπηρεσίες της εταιρείας εδώ και αρκετές εβδομάδες και αφορά στη μείωση των τιμολογίων κατά 15% τόσο σε οικιακούς όσο και στους επαγγελματίες πελάτες της Επιχείρισης.

Η έκπτωση θα ισχύσει για τους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου.



«Προφανώς [...] στους συνεπείς, βέβαια, αυτός που δεν πληρώνει τι έκπτωση να του κάνεις», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΔΕΗ.



Το σχέδιο αυτό θα εγκριθεί κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ την Τετάρτη 8 Ιουνίου. Όπως φαίνεται απ΄όσα είπε ο κ. Παναγιωτάκης, η διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να περάσει στην κατανάλωση το όφελος που είχε από την πρόσφατη κατάργηση του ΕΦΚ στο φυσικό αέριο για ηλεκτροπαραγωγή. 



Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωναν ότι η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε μείωση των οικιακών τιμολογίων κατά 10%.



Το κρίσιμο ζήτημα για την Επιχείριση είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, που διαμορφώνονται κοντά στα 2,4 δισ. ευρώ. Στη διοίκηση της ΔΕΗ επικρατεί αισιοδοξία ότι με το πρόγραμμα για την ρύθμιση των οφειλών σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή που ήδη «τρέχει», σταδιακά θα μειώνεται ο όγκος των ληξιπρόθεσμων, αποδεσμεύοντας πολύτιμη ρευστότητα για την Επιχείριση.



Ήδη, στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα περίπου 450.000 πελάτες της ΔΕΗ και εκτιμάται ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου