Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Σκουρλέτης: «Τους Επόμενους Μήνες οι Επενδυτές θα Έχουν Ένα Ξεκάθαρο Πλαίσιο Στήριξης των ΑΠΕ Αντίστοιχο με τα Ισχύοντα στην ΕΕ»


Τους επόμενους μήνες, οι επενδυτές στον ελληνικό κλάδο των ΑΠΕ θα μπορούν να λάβουν τις αποφάσεις τους στη βάση ενός ξεκάθαρου νέου πλαισίου στήριξης, αντίστοιχου με αυτό που ισχύει σε όλη την ΕΕ. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης, στο χαιρετισμό του προς το 9th Europe Energy Dialogue του ΙΕΝΕ, που ξεκινά σήμερα τις εργασίες του στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Σκουρλέτης, στο χαιρετιστήριο μήνυμά του προ τον φετινό «Ενεργειακό Διάλογο ΝΑ Ευρώπης» του ΙΕΝΕ, που επικεντρώνεται στις παραμέτρους της Αναζήτησης μίας Νέας Ενεργειακής Ισορροπίας, αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη η Ευρώπη να πραγματοποιήσει σημαντικές δομικές αλλαγές στον ενεργειακό τομέα, τις οποίες έχει δρομολογήσει εδώ και χρόνια, χωρίς φυσικά να υπολογίσει τις έντονες οικονομικές προκλήσεις και τις πολιτικές αναταράξεις της περιόδου. Με αφορμή το πρόσφατο βρετανικό δημοψήφισμα και το Brexit, ο Υπουργός ΠΕΝ τόνισε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να αναγεννήσουμε το πολιτικό μας όραμα για μια Ενωμένη Ευρώπη των πολλών, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα το καταφέρουμε».
Αναφορικά με τις προκλήσεις στον εγχώριο ενεργειακό τομέα, τόνισε ότι αυτές είναι συγκεκριμένες και αυτή την περίοδο το Υπουργείο προωθεί θεσμικές τομές. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στον νέο τρόπο λειτουργίας της αγοράς, όπως προσδιορίζεται από τις προβλέψεις του target model και στο νέο πλαίσιο στήριξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που προωθεί άμεσα, όπως τόνισε, το ΥΠΕΝ. «Τους επόμενους μήνες, οι επενδυτές θα μπορούν να λάβουν τις αποφάσεις τους στη βάση ενός ξεκάθαρου νέου πλαισίου, αντίστοιχου με αυτό που ισχύει σε όλη την ΕΕ», υπογράμμισε.
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο δημιουργεί θετικές προοπτικές για το μέλλον και τις ενεργειακές επενδύσεις, με τον ΤΑΡ να είναι μόνο η αρχή, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου