Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Σε Αναζήτηση Κατεύθυνσης η Αγορά Πετρελαίου


Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην αγορά πετρελαίου, με τους επενδυτές να αναζητούν κατεύθυνση εν όψει της επικείμενης συνάντησης του ΟΠΕΚ.
Η τιμή του Μπρεντ σημειώνει πτώση 11 σεντς στα 49,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ, στον αντίποδα, το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχύεται κατά 17 σεντς στα 49,50 δολάρια.
Η ενίσχυση του WTi οφείλεται στις εκτιμήσεις για αύξηση της ζήτησης καυσίμων, καθώς ξεκινά η θερινή περίοδος στις ΗΠΑ. Αποτέλεσμα είναι να περιορίζονται τα στοιχήματα στην αγορά για περαιτέρω πτώση των τιμών (short positions).
Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, την περαιτέρω άνοδο των τιμών συγκρατούν τα σχέδια των μεγαλύτερων παραγωγών του ΟΠΕΚ, όπως της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράκ, να συνεχίζουν να αυξάνουν την παραγωγή τους στη «μάχη« που δίνουν για την κατάκτηση νέων μεριδίων, κυρίως στην ασιατική αγορά.
Σε ό,τι αφορά δε τη συνάντηση του ΟΠΕΚ στις 2 Ιουνίου, οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια μεταβολή της στρατηγικής για την υπεράσπιση των μεριδίων αγοράς, δεδομένου μάλιστα του γεγονότος ότι οι τιμές του αργού έχουν σημειώσει άνοδο 85% περίπου από τα χαμηλά του περασμένου Ιανουαρίου. 

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου