Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ανάκαμψη για τις Τιμές του Πετρελαίου - Άμεση Επιστροφή στα 50 Δολάρια/Βαρέλι «Βλέπει» η Αγορά

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αγορά δείχνει να ξεπερνά το -αρχικό- σοκ από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και ενώ το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων στη Νορβηγία και η συνεχιζόμενη κρίση στη Βενεζουέλα ίσως προκαλέσουν προβλήματα στο μέτωπο της προσφοράς αργού.
Η τιμή του Μπρεντ ενισχύεται κατά 26 σεντς στα 48,84 δολάρια/βαρέλι και του αμερικανικού αργού (WTI) κατά 35 σεντς στα 48,20 δολάρια.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Standard Chartered, οι τιμές αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στην περιοχή των 50 δολαρίων/βαρέλι, καθώς η επίδραση του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος στη ζήτηση πετρελαίου είναι περιορισμένη.  
Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το American Petroleum Institute (API), τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 4 εκατ. βαρέλια περίπου, έναντι 2,4 εκατομμύρια που προέβλεπαν οι αναλυτές. 
Η αγορά αναμένει αργότερα σήμερα τη δημοσιοποίηση των σχετικών στοιχείων από την EIA, προκειμένου να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία των αποθεμάτων. 

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου