Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Technip: Συμβόλαιο Μισού Δις Δολ. για Πεδίο Φυσικού Αερίου στα Ανοικτά της Λιβύης

 Ένα μεγάλο συμβόλαιο, αξίας 500 εκατ. δολ., για την ανακαίνιση της υπεράκτιας εξέδρας Sabratha στο πεδίο φυσικό αερίου Bar-el Salam στην Κεντρική Μεσόγειο κέρδισε η Technip. Η γαλλική εταιρεία πετρελαϊκών υπηρεσιών, που απασχολεί 38,000 υπαλλήλους σε 48 χώρες, θα αναπτύξει τη δεύτερη φάση του πεδίου.

Το πεδίο, που βρίσκεται περίπου 110 χλμ. ανοικτά της Λιβύης και σε βάθος 190 μέτρων, εκμεταλλεύεται η Mellitah Oil & Gas B.V. Libyan Branch, που αποτελεί κοινοπραξία της λιβυκής κρατικής National Oil Corporation με την ENI North Africa.
Αναφορικά με την ανάπτυξη του πεδίου, η Technip ανακοίνωσε ότι θα βασιστεί στο δικό της ολοκληρωμένο μοντέλο που συνδυάζει υποθαλάσσιες και υπεράκτιες δυνατότητες. Το αντικείμενο του έργου πρόκειται να περιλαμβάνει ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων από τον σχεδιασμό μέχρι την εγκατάσταση και τη σύνδεση. Επίσης, υπάρχει η πρόβλεψη για σύστημα συγκέντρωσης αερίου που θα αποτελείται, μεταξύ άλλων, από αγωγό παραγωγής μήκους 13 χλμ και διαμέτρου 20 ιντσών.
Επιπλέον, η Technip θα προβεί σε τροποποιήσεις της πλατφόρμας που ήδη λειτουργεί στο πεδίο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας, οι υπεράκτιες δραστηριότητες θα έχουν ως βάση τη Μάλτα και αναμένεται να διαρκέσουν από το δεύτερο εξάμηνο του 2017 έως το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Στις εργασίες θα λάβουν μέρος μια σειρά από σκάφη της Technip συμπεριλαμβανομένων των Deep Energy Pipelay, Deep Arctic Diving Support, και G1200 S-Lay.


Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου