Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Gazprom: Δηλώνει Έτοιμη για Διάλογο με Θέμα την Επανενεργοποίηση του Turkish Stream

Έτοιμη για διάλογο με θέμα την πιθανή επανενεργοποίηση του πρότζεκτ του αγωγού Turkish Stream, εμφανίζεται η Gapzrom. Όπως δήλωσε στο πρακτορείο TASS τη Δευτέρα ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού κρατικού ενεργειακού κολοσσού, Sergey Kupriyanov, «η Gazprom και ήταν πάντα ανοικτή στο διάλογο για τον Turkish Stream», σχολιάζοντας δημοσιεύματα για αναθέρμανση των σχέσεων Μόσχας-Άγκυρας μετά τη χθεσινή «συγγνώμη» του Τούρκου προέδρου προς το Ρώσο ομόλογό του για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους πέρυσι τον Νοέμβριο στα τουρκοσυριακά σύνορα.
Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Δεκεμβρίου 2015 η ρωσική κυβέρνηση έχει αναστείλει της εργασίες της μεικτής ρωσοτουρκικής επιτροπής εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, που είχε επικεφαλής, από ρωσικής πλευράς, τον Υπουργό Ενέργειας, Alexander Novak, και που είχε ως αντικείμενο την μελέτη της κατασκευής του αγωγού. Στις 3 Δεκεμβρίου ο Novak δήλωσε ότι η κατασκευή του Turkish Stream αναστέλλεται.
Το Φεβρουάριο του 2016, το μέλος του Δ.Σ. της Gazprom, Oleg Aksyutin, δήλωσε ότι το χρονοδιάγραμμα του πρότζεκτ θα αποσαφηνιζόταν όταν θα απεκαθίσταντο οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας και συνάπτονταν και επίσημα οι σχετικές διακυβερνητικές συμφωνίες.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου