Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

EDF: Το Brexit δεν Αλλάζει τη Στρατηγική μας στη Βρετανία

Η βρετανική ψήφος για έξοδο από την ΕΕ δε θα επηρεάσει την στρατηγική της EDF στη χώρα, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής κρατικής εταιρίας ενέργειας. Τα σχέδια της EDF περιλαμβάνουν μια προγραμματισμένη κατασκευή εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στη Βρετανία, αξίας 18 δισ. στερλινών.
«Πιστεύουμε ότι αυτή η ψήφος δεν έχει αντίκτυπο στην στρατηγική μας, είπε ο Jean-Bernard Levyι. «Η στρατηγική της βρετανικής θυγατρικής μας παραμένει αμετάβλητη», πρόσθεσε.
Τον περασμένο Μάρτιο κλιμακώθηκαν οι εικασίες για το μέλλον του αμφιλεγόμενου project της EDF στο Χίνκλεϊ Πόιντ,  στο νοτιοδυτικό τμήμα της Αγγλίας, όταν ο επικεφαλής επί οικονομικών θεμάτων παραιτήθηκε υποστηρίζοντας ότι η εν λόγω επένδυση θα υπέβαλε την εταιρία ενέργειας σε υπερβολική οικονομική πίεση.

Έκτοτε, η EDF έχει δημοσιοποιήσει σχέδια για να ισχυροποιήσει τον ισολογισμό της με την πώληση περιουσιακών στοιχείων και την έκδοση νέων μετοχών.
Στο μεταξύ, το project εξαρτάται από μια επιδότηση που έχει συμφωνηθεί με τη βρετανική κυβέρνηση. Η τελευταία θα πρέπει να πληρώσει στην εταιρία 92,5 στερλίνες/MWh για 35 χρόνια, ή σχεδόν τρεις φορές την τρέχουσα τιμή του ηλεκτρισμού στη χώρα.
Ο Levy διευκρίνισε ότι και οι δύο πλευρές στο βρετανικό δημοψήφισμα εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη διατήρηση του project, αλλά και σε μια πολιτική υπέρ της πυρηνικής ενέργειας.
Η Βρετανίδα υπουργός Ενέργειας Andrea Leadsom, η οποία σημειωτέον είναι υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, είχε δηλώσει τον περασμένο Μάιο ενώπιον του Κοινοβουλίου, ότι η ενέργεια που θα παραχθεί από το Hinkley Point θα είναι φθηνότερη σε σχέση με άλλες εναλλακτικές πηγές.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου