Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Πράσινο Φως για το Βιοκλιματικό Λίφτινγκ στη Λεωφόρο Θηβών


Μέσα στους επόμενους 13 μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης της Λεωφόρου Θηβών, με στοιχεία βιοκλιματικού χαρακτήρα, το οποίο ξεκινά να υλοποιείται σύντομα.

Χθες υπεγράφη η σχετική σύμβαση ενώ το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 5,1 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής από δικούς της πόρους.
Η ανάπλαση θα αφορά το τμήμα από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως τη Λεωφόρο Αθηνών, συνολικού μήκους περίπου 3 χλμ. Μάλιστα, θα περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, τοποθέτηση ράμπας για τα άτομα μειωμένης κινητικότητας και ζώνη όδευσης για τυφλούς. Παράλληλα, θα μπουν νέα παγκάκια και θα προστεθούν νέα φωτιστικά σώματα.

Το σημαντικό είναι ότι στη συγκεκριμένη ανάπλαση θα εφαρμοστούν βιοκλιματικά στοιχεία, όπως είναι η ανακατασκευή των πλακοστρώσεων καθώς και του οδοστρώματος με ψυχρά και φωτοκαταλυτικά υλικά, τα οποία είναι πολύ φιλικά προς το περιβάλλον και, μεταξύ άλλων, μειώνουν τον αριθμό των επαναλαμβανόμενων εργασιών συντήρησης. Στο υπό ανάπλαση τμήμα θα ενισχυθεί και το πράσινο με δέντρα και θάμνους τόσο κατά μήκος των πεζοδρομίων όσο και στην ενδιάμεση νησίδα.
«Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί ένα ακόμη ουσιαστικό έργο ανάπλασης, η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Δυτικής Αθήνας, μιας ιδιαίτερα υποβαθμισμένης περιοχής. Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε προσπαθήσει να εντάξουμε το έργο στο ΕΣΠΑ, ώστε τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε να τα αξιοποιήσουμε σε άλλα έργα, απαραίτητα για την Αττική, τα οποία δεν καλύπτονται από το ΕΣΠΑ, όπως είναι οι αθλητικές υποδομές», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

(από την εφημερίδα "Τα Νέα")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου