Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Φωτοβολταϊκά: Επιβράδυνση στις Κεφαλαιακές Επενδύσεις και Φέτος



Οι κεφαλαιακές επενδύσεις στον κλάδο των φωτοβολταϊκών αναμένεται να μειωθούν φέτος στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2006, καθώς παρατηρείται επιβράδυνση σε αγορές όπως αυτή της Ευρώπης. Το ζήτημα όμως για τις επιχειρήσεις είναι αν η αγορά έχει φτάσει πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο και αν προβλέπεται ανάπτυξη στο εγγύς μέλλον.
Διεθνώς, οι κεφαλαιακές επενδύσεις προβλέπεται να μειωθούν στα 2,3 δις. δολάρια το 2013, μειωμένες κατά 36% από τα 3,6 δις. δολάρια του 2012, σύμφωνα με έρευνα της IHS. Σημειώνεται επίσης ότι και πέρυσι παρατηρήθηκε πολύ μεγάλη πτώση της τάξης του 75%, αλλά η IHS κάνει λόγο για αύξηση το 2014 στα 3 δις. δολάρια.

«Οι εταιρείες φωτοβολταϊκών αφήνουν την παραγωγή τους να αδρανήσει εδώ και ενάμιση χρόνο. Το κάνουν αυτό για να αντιμετωπίσουν την υπερπροσφορά και τις μειωμένες τιμές», παρατηρεί ο Φρέντερικ Κάμπος, αναλυτής της IHS. «Όμως, καθώς οι τιμές θα σταθεροποιούνται και καθώς παρατηρείται άνοδος σε ορισμένους τομείς της αγοράς, υπάρχουν σημάδια που προδιαγράφουν το τέλος αυτής της πτωτικής πορείας στις επενδύσεις κεφαλαίου», συμπληρώνει.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου