Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΕΛΕΤΑΕΝ: Η Προστασία της Βιοποικιλότητας Χρειάζεται την Αιολική Ενέργεια


Mε αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Βιοποικιλότητα, η ΕΛΕΤΑΕΝ ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Αυτή την περίοδο της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ανάγκη που υπαγορεύει την παγκόσμια στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές και την Εξοικονόμηση Ενέργειας είναι η προστασία της Βιοποικιλότητας από την Κλιματική Αλλαγή. Τα ζώα και τα πουλιά, τα φυτά και οι θάλασσες, το τοπίο και τα άλλα στοιχεία της φύσης απειλούνται από την Κλιματική Αλλαγή που επιταχύνεται λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.
Η Αιολική Ενέργεια είναι η οικονομικά βιώσιμη και τεχνολογικά ώριμη απάντηση στο πρόβλημα της αλλαγής του κλίματος.

Σε αυτό το πλαίσιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε χθες υπέρ της εισαγωγής δεσμευτικού στόχου για τη διείσδυση των Α.Π.Ε. το 2030. Πρόκειται για μια σημαντική πολιτική επιτυχία που απεικονίζει τη θέληση των λαών της Ευρώπης για ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.
Στην Ελλάδα - σε πείσμα των διαρκών αντιαναπτυξιακών νομοθετικών πρωτοβουλιών και αποφάσεων - ο επιστημονικός κόσμος, οι επιχειρήσεις και τα στελέχη του κλάδου της αιολικής ενέργειας, σε συνεργασία με τους ξένους χρηματοδότες ή και συνέταιρούς τους, αγωνίζονται να σχεδιάσουν τη χρηματοδότηση και υλοποίηση ώριμων επενδύσεων αιολικής ενέργειας. Παρά την ουσιαστική επενδυτική άπνοια αυτής της περιόδου, υπάρχουν σε εξέλιξη σημαντικές τέτοιες προσπάθειες που αναμένεται να ευοδωθούν χάρη και στη γενικότερη θετική εικόνα που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία. Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτών των προσπαθειών και η ανακοίνωση χρηματοδότησης μεγάλων αιολικών επενδύσεων θα δημιουργήσει ένα θετικόmomentum που θα έχει πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα για την αγορά, που διψά για θετικές ειδήσεις. Είναι λοιπόν σημαντικό, οι προσπάθειες αυτές του κλάδου να μην υπονομευθούν από την Πολιτεία με νέες αρνητικές αποφάσεις, ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα για μαζική ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας και στη χώρα μας.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου