Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Συνάντηση της Επιτροής του Nabucco Σήμερα στο Βουκουρέστι

Στο Βουκουρέστι πραγματοποιείται, σήμερα, η συνάντηση της Επιτροπής του “Ναμπούκο” (Nabucco Committee), μιας συντονιστικής δομής των κρατών και των εταιρειών που συμμετέχουν στην ανάπτυξη του έργου του αγωγού, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ρουμανικού υπουργείου Εξωτερικών, που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Agerpres".

Στη συνάντηση θα παραστούν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τη Ρουμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, εκπρόσωποι των εταιρειών – μετόχων του “Ναμπούκο” και εκπρόσωποι ορισμένων διεθνών οικονομικών θεσμών, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.


“Η εκδήλωση επιδιώκει, επίσης, να τονίσει την περιφερειακή σημασία του Nabucco - του πιο κατάλληλου πρόγραμματος για να προσφέρει υψηλό βαθμό ενεργειακής ασφάλειας σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ρουμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ρουμανία συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου μέσω της εταιρείας Transgaz SA (μέτοχος της εταιρείας του έργου του αγωγού) και σε κυβερνητικό επίπεδο, έχοντας υπογράψει διακυβερνητικές συμφωνίες ανάπτυξης του έργου (Ιούλιος 2009) και στήριξης του έργου (Ιούνιος 2011), αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου