Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Μόνο τον ΔΕΣΦΑ θα Διεκδικήσει Τελικά η Sintez του Ρώσου Μεγιστάνα Lebedev

Ανακοίνωση της ρωσικής Sintez αναφέρει ότι, τελικά, δεν θα καταθέσει πρόταση για εξαγορά της ΔΕΠΑ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφοράς μόνο για τον ΔΕΣΦΑ. Η Sintez ήταν μία από τις δύο ρωσικές εταιρείες, που μαζί με την Gazprom, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ και, μάλιστα, ως πρόσφατα, ήταν ανοικτό το ενδεχόμενο εκείνη να διεκδικήσει την ελληνική εταιρεία παροχής αερίου, αν δεν ικανοποιούνταν οι όροι του ρωσικού κρατικού κολοσσού.
Η τελική απόφαση για το εάν θα υποβληθεί δεσμευτική πρόταση για τον ΔΕΣΦΑ πρόκειται να γίνει στο προσεχές μέλλον αφού εξεταστεί η τελική εκδοχή των συμφωνιών των μετόχων και του συμβολαίου πώλησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sintez, η οποία ανήκει στον Ρώσο μεγιστάνα Leonid Lebedev,  ενώ στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας στην Ρωσία και ακίνητα.

Ας σημειωθεί ότι, μετά και τις τρεις πρόσφατες επισκέψεις του CEO τηςGazprom, Αλεξέι Μίλλερ στην Αθήνα, με αποκορύφωμα την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, φαίνεται να οριστικοποιούνται οι όροι της συμφωνίας για πώληση της ΔΕΠΑ στον ρωσικό κολοσσό.
Όσον αφορά τον ΔΕΣΦΑ, εκτός από τη Sintez, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η αζερική κρατική Socar, ενώ το θέμα συζητήθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου