Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Η Schneider Electric αναγνωρίστηκε ως μία από τις 3 κορυφαίες εταιρείες με "Ανταγωνιστική θέση στην αγορά των Φ/Β Μετατροπέων", στο πλαίσιο της πρόσφατης έρευνας της GTM Research, με τίτλο “The Global PV Inverter Landscape”.
"Είναι μια εξαιρετική αναγνώριση της ηγετικής θέσης της Schneider Electric στην αγορά των φωτοβολταϊκών μετατροπέων ενέργειας”, σημείωσε ο κ. Laurent Bataille, επίτιμος αντιπρόεδρος στη διεύθυνση Solar Business της Schneider Electric. “Η συγκεκριμένη κατάταξη της Schneider Electric, ως έναν από τους κορυφαίους εξειδικευμένους κατασκευαστές μετατροπέων (inverters), αντανακλά τις αλλαγές που συντελούνται στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας. Σε αυτή τη νέα φάση της αγοράς των φωτοβολταϊκών, οι καταναλωτές αξιολογούν πλέον τους φωτοβολταϊκούς μετατροπείς με βάση ορισμένα πολύ κρίσιμα κριτήρια: δυνατότητα χρηματοδότησης, παγκόσμια παρουσία και υποστήριξη, ανταγωνιστικές επιδόσεις και αξιοπιστία”.

Σε μια εποχή που στην αγορά των φωτοβολταϊκών υπάρχει ένα σφοδρό κύμα εξαγορών και χρεοκοπιών, υπάρχει μια ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία σχετικά με το πώς θα διασφαλιστεί το μέλλον των υφιστάμενων πάρκων, σε βάθος χρόνου. Οι κατασκευαστές που μπορούν να παρέχουν τέτοιου είδους ασφάλεια, προσθέτουν αξία στο όποιο επιχειρηματικό εγχείρημα καθώς για τον επενδυτή, η σιγουριά είναι πολύ βασικό κριτήριο.
Στη σημερινή παγκόσμια αγορά ηλιακής ενέργειας, ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο έχει να κάνει με την ικανότητα των προμηθευτών να ολοκληρώνουν γρήγορα μια εγκατάσταση και να επεκτείνουν τις υπηρεσίες επιτόπιας υποστήριξης σε νέες γεωγραφικές περιοχές. Εξίσου σημαντική είναι και η ύπαρξη ολοκληρωμένων προτάσεων, με προϊόντα που καλύπτουν το σύνολο των ηλεκτρολογικών απαιτήσεων και των συστημάτων παρακολούθησης και ελέγχου, τα οποία θα μπορούν να αναπτυχθούν σε ολόκληρο τον κόσμο και σε διαφορετικά περιβάλλοντα.
«Η Schneider Electric είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής Φ/Β συστημάτων, με αποδεδειγμένη παγκόσμια παρουσία και υποδομή, ο οποίος προσφέρει τις πιο προηγμένες και αξιόπιστες λύσεις. Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποτελούμε μέρος του επόμενου κύματος επενδύσεων στην ηλιακή ενέργεια, ενώ τα έργα που πρόσφατα κερδίσαμε στην Ταϋλάνδη, την Ινδία, τον Καναδά, τη Γαλλία και την Ιαπωνία δείχνουν ότι έχουμε διασφαλίσει τη θέση μας μεταξύ των κορυφαίων προμηθευτών εξοπλισμού για Φ/Β εγκαταστάσεις» αναφέρει ο κ. Bataille.
Σύμφωνα με τον κ. Bataille, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει νέες σειρές προϊόντων για όλες τις κατηγορίες, σε όλη τη διάρκεια του 2013 και του 2014:
«Πριν από λίγο καιρό ανακοινώσαμε μία νέα σειρά κορυφαίων inverter κατάλληλων για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε στέγες κατοικιών και εμπορικών κτιρίων: τις σειρές Conext TL και RL για διασυνδεδεμένα (Grid-Tie) συστήματα και τις σειρές Conext SW και XW για αυτόνομα (Off-Grid) συστήματα. Παράλληλα, για τις Φ/Β εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, παρουσιάσαμε μία νέα σειρά συστημάτων με έμφαση στη συνδεσιμότητα και την επικοινωνία, τους πλήρεις υπαίθριους υποσταθμούς (PV Box) με ενσωματωμένους μετατροπείς Conext Core XC, απόδοσης έως και 98,9% καθώς και συστήματα επιτήρησης και ελέγχου (SCADA system) του Φ/Β πάρκου Conext Control.»
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου