Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πιλοτική Χρήση για Ενεργειακά Αποδοτικά Φωτιστικά στην Εγνατία Οδό

Θα εξετάσει πιλοτικά τη χρήση στον οδοφωτισμό ενεργειακά αποδοτικών φωτιστικών με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED), η Εγνατία Οδός.  Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το πιλοτικό πρόγραμμα στόχο έχει τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας επί της Εγνατίας Οδού και τη συνακόλουθη μείωση της σχετικής λειτουργικής δαπάνης.
Για το σκοπό αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τις σύνθετες τεχνικοοικονομικές παραμέτρους ενός τέτοιου εγχειρήματος, η εταιρία θα διαθέσει επιλεγμένα πεδία δοκιμής επί της Εγνατίας οδού (π.χ. σήραγγες, ανοικτή οδοποιία, κάτω διαβάσεις, διόδια, κ.λπ.) σε εταιρείες/προμηθευτές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την υλοποίηση πιλοτικών έργων μικρής κλίμακας και μικρής χρονικής διάρκειας, όπου θα συγκριθούν και θα αναλυθούν τα τεχνικοοικονομικά στοιχεία μεταξύ συμβατικών φωτιστικών με λαμπτήρες εκκένωσης υψηλής έντασης HPS και φωτιστικών με λαμπτήρες διόδων φωτοεκπομπής LED.
Η παρακολούθηση της λειτουργίας των πιλοτικών εφαρμογών φωτισμού θα γίνει από την εταιρία με ίδια μέσα, για τις απαιτούμενες μετρήσεις τόσο των ενεργειακών όσο και των φωτοτεχνικών μεγεθών στα πεδία δοκιμών.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου