Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Αίτηση στο ΧΑΚ Υπέβαλε η Ilion Energy - Εξειδικεύεται σε Φωτοβολταϊκά Συστήματα και Πάρκα


Αίτηση για την εισαγωγή των μετοχών της στη Νέα Αγορά (ΝΕΑ) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, με σύμβουλο εισαγωγής τη βορειοελλαδική Capital Markets Experts A.E., κατέθεσε η ελληνική ενεργειακή εταιρεία Ilion Energy A.E. Η τελευταία έκλεισε το 2012 με κύκλο εργασιών της τάξης των 2,1 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά φόρων 72 χιλ. ευρώ, ενώ ήδη το 2013 κινείται με γεωμετρικούς ρυθμούς συγκριτικής αύξησης, έχοντας ήδη σε επίπεδο πρώτου τριμήνου ξεπεράσει τον τζίρο του 1 εκατ. ευρώ. Η Ilion Energy εξειδικεύεται σε φωτοβολταϊκά συστήματα και πάρκα, σε βιοκλιματικές κατασκευές και στη γεωθερμία.
Με την εισαγωγή της στο ΧΑΚ σκοπεύει μέσα στην τρέχουσα χρήση να πραγματώσει αυξήσεις κεφαλαίου συνολικού ύψους μέχρι 1 εκατ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει project, που παρουσίασε τον περσινό Ιανουάριο στο Word Future Energy Summit του Αμπου Ντάμπι και αφορά στο βιοκλιματικό θερμοκήπιο.

Με το βιοκλιματικό θερμοκήπιο η Ilion Energy προτείνει μία εγκατάσταση αυτόνομη ενεργειακά, σχεδιασμένη ως βέλτιστη λύση για άνυδρες περιοχές, οι οποίες μπορούν να μετατραπούν σε περιοχές παραγωγής τροφίμων, πόσιμου νερού και αλατιού για βρώσιμη ή βιομηχανική χρήση.
Ζήτηση 
Η πρόταση της Ilion εκτιμάται ότι θα προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς τα υδατικά διαθέσιμα για άρδευση συνεχώς μειώνονται, ενώ παράλληλα αυξάνεται η ζήτηση για τρόφιμα και ειδικότερα για λαχανικά και θερμοκηπιακές καλλιέργειες.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η εισαγωγή στη ΝΕΑ του ΧΑΚ ήταν μια στρατηγική επιλογή, από την οποία αποβλέπει σε μια σειρά πλεονεκτημάτων, όπως η παρουσία της στη διεθνή επενδυτική κοινότητα των χρηματιστηριακών αγορών, η μετατροπή του μετοχικού της κεφαλαίου σε ανταλλάξιμες αξίες, οι οποίες θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν από τους μετόχους της, η ανέξοδη διαφήμιση των δραστηριοτήτων της κ.α.
Στη ΝΕΑ του ΧΑΚ σήμερα διαπραγματεύονται οι μετοχές 16 εταιρειών και 2 εταιρικών ομολόγων, ανάμεσά τους 5 ελληνικών συμφερόντων, 1 από το Ισραήλ, 1 από τη Λευκορωσία, 1 από τη Μάλτα και 8 κυπριακές.
Η Ilion Energy A.E. είναι η τέταρτη εταιρεία που καταθέτει την αίτησή της για εισαγωγή στη ΝΕΑ του ΧΑΚ, με σύμβουλο εισαγωγής την Capital Markets Experts Α.Ε.
(από την εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", 21/05/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου