Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΔΕΠΑ: Οριστικοποιήθηκαν οι Όροι Πώλησης

Παρατείνεται για τις 10 Ιουνίου, η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την πώληση των ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, όπως αναφέρει το Euro2day.

Παράλληλα Έλληνας αξιωματούχος που εμπλέκεται στη διαδικασία δήλωσε στο Reuters ότι οριστικοποιήθηκαν οι όροι για την πώληση της ΔΕΠΑ.

Η μείωση του ποσοστού της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης επί του τιμήματος μειώθηκε σε 10% από 20%, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ θα εγγυηθεί προς τον αγοραστή ποσό έως 180 εκατ. ευρώστην περίπτωση που η ΔΕΠΑ δεν καταφέρει να εισπράξει τις οφειλές των πελατών της έως την 31η Δεκεμβρίου 2015,δήλωσε ο αξιωματούχος.


Για το περιεχόμενο των όρων πώλησης ως γνωστόν, υπήρξε έντονη παρέμβαση της ρωσικής Gazprom, απευθείας στον Πρωθυπουργό, μέσω των συχνών επισκέψεων του Αλεξέι Μίλερ στο Μαξίμου, προκειμένου να προσαρμοστούν οι όροι στις απαιτήσεις που έθετε η ρωσική εταιρία.

Oπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η πρόταση της Gazprom για τη ΔΕΠΑ ανέρχεται στα 900 εκατ., ενώ τα κέρδη της δημόσιας εταιρίας ανήλθαν στα 106 εκατ. το 2012.

Ο λόγος της νέας παράτασης είναι ότι βάσει της διαδικασίας του διαγωνισμού μεταξύ της αποστολής του SPA στους υποψήφιους επενδυτές και της ημερομηνίας κατάθεσης των προσφορών, πρέπει να μεσολαβούν τουλάχιστον 15 ημέρες.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου