Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Κινητό Εργαστήριο Μετρήσεων Ρύπανσης στην Εγνατία Οδό


Από τις 15 Μαΐου η Εγνατία Οδός έχει θέσει σε λειτουργία το κινητό εργαστήριο πραγματοποίησης περιβαλλοντικών μετρήσεων που απέκτησε στο πλαίσιο του έργου Environmental Highway Οbservatory (E-Highway), του διασυνοριακού προγράμματος συνεργασίας INTERREG Ελλάδα - ΠΓΔΜ ΙΡΑ 2007 - 2013.

Σημειώνεται ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε., από την αρχή της κατασκευής του άξονα μέχρι σήμερα που είναι σε πλήρη λειτουργία, παρακολουθεί και καταγράφει τις περιβαλλοντικές συνθήκες,εντοπίζει τις επιπτώσεις της Οδού στο περιβάλλον και φέρει εις πέρας τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, σε μια εποχή κατά την οποία η περιβαλλοντική προστασία αποτελεί αντικείμενο προς συζήτηση και δράση σε παγκόσμιο επίπεδο.


Μέχρι σήμερα, οι ενέργειες αυτές γινόταν τόσο με ίδια μέσα όσο και με τη συνεργασία άλλων φορέων.

Από τις 15 Μαΐου 2013, οι περιβαλλοντικές μετρήσεις πραγματοποιούνται μέσω του κινητού εργαστηρίου περιβαλλοντικών μετρήσεων.

Ειδικότερα, μέσω του εξοπλισμού του κινητού αυτού εργαστηρίου θα παρακολουθούνται επί της Εγνατίας Οδού βασικοί περιβαλλοντικοί δείκτες:αέρια ρύπανση, ρύπανση υδάτων, ηχορρύπανση, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του έργου «Ε-Highway», αλλά και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις έγκρισης Περιβαλλοντικών Έργων που διέπουν τα τμήματα της Εγνατίας Οδού.
Όπως σημειώνει η εταιρία, στόχος της διοίκησης και των εργαζομένων είναι η Εγνατία Οδός των 670 χιλιομέτρων, πέρα από άξονα μεταφοράς και επικοινωνίας,να αποτελεί και άξονα βιώσιμης ανάπτυξης.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου