Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Με επεξεργασμένα λύματα ποτίζονται 12.000 στρέμματα

Με επεξεργασμένα λύματα αρδεύονται 12.000 στρέμματα στη Θεσσαλονίκη από τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για την τέταρτη συνεχή χρονιά που οι γεωργικές καλλιέργειες στην περιοχή Χαλάστρας - Καλοχωρίου ποτίζονται με το συγκεκριμένο τρόπο, ο οποίος είναι πρωτοπόρος πανελλαδικά.
Καθημερινά, περίπου 160.000 κυβικά λυμάτων από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης υφίστανται πρώτα επεξεργασία και απολύμανση, πριν διοχετευτούν στην αρδευόμενη περιοχή. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος διενεργούνται συστηματικές δειγματοληψίες και έλεγχοι για την απόλυτη ασφάλεια στην άρδευση των καλλιεργειών.
“Πέραν της οικολογικής της διάστασης, πρόκειται για μια δράση ιδιαίτερα σημαντική για αυτή την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, όπου ειδικά τη θερινή περίοδο η άρδευση μόνο με νερά του Αξιού είναι ανεπαρκής λόγω μειωμένης παροχής”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.Στο πρόγραμμα διαχείρισης υδατικών πόρων, η ΕΥΑΘ ΑΕ συνεργάζεται με κρατικούς φορείς και υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΓΟΕΒ, ΙΕΒ, ΤΟΕΒ Χαλάστρας-Καλοχωρίου, Περιφερειακή Υπηρεσία Υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας, αρμόδιες νομαρχιακές υπηρεσίες).

Πηγή makthes.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου