Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

«Πράσινα» έπιπλα από άρρωστα δέντρα

Οι οικολόγοι Σεθ  Μέγιερ και  Τζον Γουέλς  συνδυάζουν  το τερπνόν  μετά του  ωφελίμου.  Δίνουν  «ζωή» σε  καταδικασμένα   δέντρα και  βγάζουν  πολλά  λεφτά
Ηταν μια επιχειρηματική ιδέα καταδικασμένη να αποτύχει. Τουλάχιστον με βάση τα αμερικανικά δεδομένα. Τραπέζια για κάθε χρήση και σε ποικίλα μεγέθη που κοστίζουν από 3.000 μέχρι 20.000 δολάρια. Οχι κάποιου γνωστού σχεδιαστή ή φίρμας, αλλά δύο οικολόγων. Και ειδικά εν μέσω κρίσης; Οι πιθανότητες ήταν όλες εναντίον του εγχειρήματος. Κι όμως, η ΜeyerWells δεν πουλάει απλά ξύλινα έπιπλα, πουλάει στόρι με ηθικό δίδαγμα γι΄ αυτό και πέτυχε. Ιδρύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια και κάθε οικονομικό έτος που περνάει τα κέρδη της αυξάνονται. Πέρυσι έφτασαν τα 850.000 δολάρια και φέτος αναμένεται να αγγίξουν το 1 εκατ. Οχι κι άσχημα, για έπιπλα που κατασκευάζονται από κατεστραμμένα δέντρα.

Ο Σεθ Μέγιερ και ο Τζον Γουέλς συλλέγουν δέντρα που είναι καταδικασμένα σε «θάνατο» από κάποια ασθένεια, λόγω φυσικών καταστροφών ή απλά εξ αιτίας της οικιστικής ανάπτυξης και, χωρίς να πειράξουν ούτε μία από τις ατέλειες που η κακή τους τύχη τους έχει προκαλέσει, τα μετατρέπουν σε έπιπλα.Το μυστικό της επιτυχίας τους, σύμφωνα με τον Γουέλς, είναι πως ο ιδεαλισμός τους συναντά την ανάγκη για στροφή σε πράσινες λύσεις. Ερευνες του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον (που είναι και πελάτης της ΜeyerWells) συμφωνούν απόλυτα με το συμπέρασμά του: οι εταιρείες που πωλούν πράσινα προϊόντα είναι οι μόνες με αύξηση των πωλήσεών τους στις ΗΠΑ.

Πηγή tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου