Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΔΕΗ: Συνεχίζεται η Υπογειοποίηση του Ηλεκτρικού Δικτύου της Κρήτης

Υπεγράφησαν σήμερα από τον Δήμο Ηρακλείου και τη ΔΕΗ, οι συμβάσεις για την εκτέλεση των έργων «υπογείωση Δικτύου ΔΕΗ στη Λεωφ. Δημοκρατίας, στη Λεωφ. Παπαναστασίου και στην Οδό Ούλοφ Πάλμε», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το κόστος των συμβάσεων που εντάσσονται στα έργα των Αναπλάσεων - Ανακατασκευών των εν λόγω δρόμων, είναι συνολικά 1.881.857,92 � πλέον ΦΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την ΔΕΗ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Κατά την υπογραφή των συμβάσεων ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής η σταδιακή υπογείωση όλων των Δικτύων Κοινής Ωφέλειας και κυρίως της ΔΕΗ, που βρίσκονται στα όρια του νέου Δήμου Ηρακλείου.

Επεσήμανε δε ότι αυτό είναι απαραίτητο όχι μόνο για την αισθητική αλλά κυρίως για τη λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση και την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών.

Σε συνεργασία μάλιστα που είχε ο κ. Κουράκης, με τον Αναπληρωτή Διευθ/ντη Περιοχής Ηρακλείου της ΔΕΗ Παύλο Βαρδουλάκη και τον Αντιδήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη συζήτησαν και αποφάσισαν το επόμενο δεκαήμερο να αποστείλει η ΔΕΗ τις επικαιροποιημένες μελέτες υπογείωσης δικτύων του Ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου