Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Θεσσαλία: Χρηματοδότηση Έργων Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης με Δαπάνη 12,2 εκατ. ευρώ

KONΔYΛIA ύψους 12,2 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ για έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης στα αστικά κέντρα της. Η απόφαση ένταξης, που αφορά τους Δήμους Λαρισαίων, Βόλου, Ν. Ιωνίας, Τρικκαίων και Καρδίτσας υπογράφηκε από τη γενική γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Καλλιόπη Γερακούδη και στόχο έχει την προστασία και αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος στα αστικά κέντρα, με έμφαση στην ενίσχυση του αστικού πρασίνου καθώς και την πρόληψη και αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών κινδύνων και προβλημάτων που αυτά αντιμετωπίζουν.

Τα πέντε έργα που εντάχθηκαν στον άξονα προτεραιότητας που αφορά την «Αειφόρο Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στη Θεσσαλία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007-2013 είναι τα εξής: «Διαμορφώσεις στον Πηνειό ποταμό» στον Δήμο Λαρισαίων, προϋπολογισμού 2,58 εκατ. ευρώ. «Επέκταση δικτύου ποδηλατοδρόμου του παραλιακού μετώπου και τοπικές παρεμβάσεις κατά μήκος της διαδρομής» στον Δήμο Βόλου, προϋπολογισμού 2,21 εκατ. ευρώ. «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων στις περιοχές του σχεδίου Urbameco» του Δήμου Νέας Ιωνίας, προϋπολογισμού 2,03 εκατ. ευρώ.

«Ανάπλαση εισόδων πόλης (οδός Καλαμπάκας & οδός Καρδίτσας) του Δήμου Τρικκαίων, προϋπολογισμού 2,59 εκατ. ευρώ. «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και προσβασιμότητα του αστικού χώρου του Δήμου Καρδίτσας», προϋπολογισμού 2,74 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου