Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Οι ΗΠΑ Στηρίζουν τα Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα

Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων McKinsey, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει τις καλύτερες πιθανότητες να ηγηθεί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Με βάση το νέο δείκτη που έχει αναπτύξει η McKinsey, η Αμερική προηγείται της Γαλλίας, της Γερμανίας και άλλων δυτικών χωρών στον τομέα αυτό.

Ο δείκτης στηρίζεται σε εννέα μεταβλητές που μπορούν να επηρεάσουν την επένδυση στα ηλεκτρικά οχήματα και την αποδοχή τους από το κοινό και πρόκειται να ενημερώνεται κάθε τρίμηνο. Προς το παρόν, μόλις μερικές χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα κυκλοφορούν ανά τον κόσμο, αλλά οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρόκειται να κυκλοφορήσουν αρκετά νέα μοντέλα σε ολοένα και μεγαλύτερους αριθμούς στο εξής.

Στις ΗΠΑ, στο παρελθόν οι κανονισμοί για την οικονομία των αυτοκινήτων σε καύσιμα υπήρξαν απογοητευτικοί συγκριτικά με την Ευρώπη, αλλά πλέον η χώρα παρέχει σημαντική υποστήριξη στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Το Κογκρέσο είχε δεσμεύσει 25 δις δολάρια για δάνεια το 2007 και το πακέτο του Μπαράκ Ομπάμα το 2009 παρείχε 2,9 δις στους κατασκευαστές μπαταριών και άλλων εξαρτημάτων.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου