Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Σχεδόν Ανέφικτη η Εισαγωγή Υγρών Καυσίμων από τη Βουλγαρία

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ, επικίνδυνα, παραπλανητικά και εντελώς ανεύθυνα χαρακτηρίζει η ΟΒΕ τα σενάρια περί δυνατότητας αγοράς φθηνών καυσίμων από διυλιστήρια της Βουλγαρίας προκειμένου να διατεθούν προς πώληση στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας πως ουδείς μπορεί να εισαγάγει καύσιμα χωρίς να υπαχθεί σε επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και των άλλων φόρων.
Η ΟΒΕ ενημερώνει τους βενζινοπώλες ότι η αγορά και εισαγωγή καυσίμων από χώρες εντός της Ε.Ε. μπορεί να γίνει μόνο εφόσον ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και επιβληθούν κατά την εισαγωγή οι φόροι και δασμοί που ισχύουν στη χώρα μας, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε άλλη ενέργεια είναι παράνομη και μπορεί να οδηγήσει σε αξιόποινες πράξεις.
Προς αποφυγή παρερμηνειών μάλιστα παραθέτει τα κάτωθι σύμφωνα με το N. 2960/22-11-01 (ΦΕΚ Α 265/22-11-01):
Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας, Aρθρο 53: Επιβάλλεται Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα πετρελαιοειδή προϊόντα, στο οινόπνευμα, στα αλκοολούχα ποτά και στα βιομηχανοποιημένα καπνά και καθορίζονται τα περί παραγωγής, μεταποίησης, κατοχής, κυκλοφορίας και ελέγχου των προϊόντων αυτών, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα.
Aρθρο 54: Στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) υπάγονται τα προϊόντα του άρθρου 53, τα οποία παράγονται στο εσωτερικό της χώρας, προέρχονται από άλλα κράτη - μέλη ή εισάγονται στο εσωτερικό της χώρας.
(από την εφημερίδα "Εξπρές", 13/8/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου