Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Αλουμίνιον: Νέο Φορτίο Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου

Eνα ακόμα φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της «Αλουμίνιον της Ελλάδας», εταιρείας του ομίλου Μυτιληναίου, εκφορτώθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, οι οποίες πλέον εξυπηρετούν κανονικά τα ιδιωτικά φορτία, λειτουργώντας σε καθεστώς απελευθερωμένης αγοράς.

Μέσα στον Αύγουστο, δύο ακόμα εταιρείες η ΔΕΠΑ και η ΔΕΗ έχουν προγραμματίσει να εκφορτώσουν LNG στη Ρεβυθούσα, ενώ και άλλοι παίκτες, όπως η ηλεκτροπαραγωγική lpedison, ετοιμάζονται να εισέλθουν στη νέα αγορά που δημιουγήθηκε μετά την αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο (βάσει του προγραμματισμού) οι τρίτοι χρήστες αναμένεται να καλύψουν το 60% της ποσότητας του υγροποιημένου αερίου που εκφορτώνεται στη Ρεβυθούσα.

Το φορτίο της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» ήταν 38.500 κυβικά μέτρα LNG. Την περίοδο αυτή οι τιμές του LNG στη διεθνή αγορά είναι χαμηλότερες από το αέριο που φθάνει στη χώρα μέσω αγωγών, παρότι πριν την οικονομική κρίση το LNG ήταν παραδοσιακά ακριβότερο από το φυσικό αέριο.

(από την εφημερίδα "Ημερησία" 11/8/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου