Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Τα Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα Πωλούν «Ρεύμα» στο Δίκτυο στις ΗΠΑ


Μια νέα τεχνολογία που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Delaware πούλησε για πρώτη φορά ρεύμα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, τόνισε η εταιρεία ενέργειας NRG Energy Inc.
Σε κοινή τους δήλωση το Πανεπιστήμιο και η εταιρεία NRG, είπαν ότι ξεκίνησαν τις εργασίες τους στο λεγόμενο πρόγραμμα eV2g τον Σεπτέμβριο του 2011 προκειμένου να παράσχουν μια αμφίδρομη διασύνδεση μεταξύ ηλεκτρικών οχημάτων και ηλεκτρικού δικτύου, επιτρέποντας έτσι στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων να πωλούν ηλεκτρική ενέργεια πίσω στο δίκτυο ενώ φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους.
Η NRG είπε ότι το πρόγραμμα έγινε επίσημος συμμετέχων στην αγορά ρύθμισης της συχνότητας του οργανισμού PJM στις 27 Φεβρουαρίου. Το σύστημα, βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν είναι διαθέσιμο ακόμη στην αγορά.

Ο περιφερειακός οργανισμός PJM διαχειρίζεται το ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 60 εκ. ανθρώπων σε 13 πολιτείες των ΗΠΑ.
Η ρύθμιση της συχνότητας χρησιμοποιείται ώστε να εξισορροπεί την ζήτηση και την παροχή στο ηλεκτρικό δίκτυο ανά δευτερόλεπτο.
«Αυτό δείχνει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να παράσχουν αυτοκίνηση αλλά και ενέργεια. Ενώ κάνουν το δίκτυο πιο ανθεκτικό και εν τέλει, παράγουν έσοδα για τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων», τόνισε η Denise Wilson, αντιπρόεδρος της NRG.
Παράλληλα με την φόρτιση, τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να αποθηκεύσουν ενέργεια, επιτρέποντας σε διαχειριστές δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας όπως ο οργανισμός PJM να εξισορροπούν την ισχύ που παρέχετε από ανανεώσιμες πηγές, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια.
Πηγή EurActiv.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου