Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ιαπωνία: Αλλες 1.000 Θέσεις Εργασίας Σκοπεύει να Καταργήσει η Tepco

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Tokyo Electric Power Co, που μεταξύ άλλων διαχειρίζεται και τον καταστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, σχεδιάζει να καταργήσει άλλες 1.000 θέσεις εργασίας μέσω εθελοντικών αποχωρήσεων εντός του επόμενου οικονομικού έτους, όπως ανέφεραν σήμερα τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
Στόχος της εταιρείας είναι να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ώστε να εξοικονομήσει χρήματα για τον καθαρισμό των περιοχών γύρω από τον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Κιόντο που δεν κατονομάζει τις πηγές του.

Περισσότεροι από 80.000 κάτοικοι της περιοχής αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν λόγω της μόλυνσής της με ραδιενέργεια μετά τον φονικό σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξαν την Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2011.
Οι νέες περικοπές θέσεων εργασίας που θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2015, αναμένεται να ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο, όταν η Tepco θα δώσει στη δημοσιότητα το αναθεωρημένο επιχειρησιακό πλάνο της για το επόμενο έτος. Ήδη, η εταιρεία είχε ανακοινώσει το σχέδιό της να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της κατά 3.600 έως τον Μάρτιο του 2014.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου