Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

BP: Απαραίτητη η Οριστική Επενδυτική Απόφαση του Trans Anatolian Πριν τα Τέλη του Έτους

Η κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ στο Αζερμπαϊτζάν αναμένει την οριστική επενδυτική απόφαση του αγωγού TANAPπροτού λάβει την δική του για την β’ φάση ανάπτυξης του κοιτάσματος, όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΒΡ, μιας εκ των εταιρειών που διαχειρίζονται το Σαχ Ντενίζ.
Ο ΤΑΝΑΡ θα μεταφέρει το κασπιανό αέριο διαμέσω της Τουρκίας μέχρι τα σύνορα με την Ελλάδα, ώστε στη συνέχεια να αναλάβει την μεταφορά του ο αγωγός ΤΑΡ.
Μιλώντας προχθες στο συνέδριο του Ατλαντικού Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη, ο αντιπρόεδρος του Σαχ Ντενίζ, Αλ Κουκ, έδωσε έμφαση στη σημασία της ανάπτυξης του αγωγού ΤΑΝΑΡ, ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη του αζέρικου κοιτάσματος.

Ο Κουκ υποστήριξε πως η απόφαση πρέπει να ληφθεί έως τα τέλη του έτους, διότι δεν πρέπει να σημειωθούν περαιτέρω καθυστερήσεις στα δύο έργα. Με τον τρόπο αυτό, οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι πυρετώδεις για τις δύο κοινοπραξίες, ώστε να είναι έτοιμα εγκαίρως τα σχετικά έγγραφα.
«Ο ΤΑΝΑΡ συνδέει τη μεγαλύτερη πηγή αερίου με τη μεγαλύτερη αγορά αερίου, δηλαδή την Ευρώπη, και αυτό υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη μας», εξήγησε. «Τα τελευταία πέντε χρόνια μάθαμε ότι η κρατική υποστήριξη ήταν αναγκαία», πρόσθεσε μιλώντας για τον ρόλο της τουρκικής και αζέρικης κυβέρνησης στο όλο σχέδιο.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου