Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Νότιος Αφρική: Επιλογή 17 Επενδυτών για Πρότζεκτ ΑΠΕ Συνολικής Ισχύος 1,47 GW

Στην επιλογή 17 επενδυτών κατέληξε προχθές, Τρίτη, το Υπουργείο Ενέργειας της Νότιας Αφρικής στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του Προγράμματος Ανεξάρτητων Παραγωγών Ανανεώσιμης Ενέργειας ( R EIPPPP) για προβλεπόμενη συνολική εγκατεστημένη ισχύ 1,47 GW.
Ανάμεσα στους επιλεγέντες υποψηφίους περιλαμβάνονται έξι επενδυτές για φωτοβολταϊκά πρότζεκτ συνολικής ισχύος 450 MW. Επιπλέον, το Υπουργείο Ενέργειας επέλεξε επτά επενδυτές για 787MW για αιολικά, δύο επενδυτές για πρότζεκτ συγκεντρωμένης ηλιοθερμίας συνολικής ισχύος 200 MW, καθώς και από έναν επενδυτή για βιομάζα (16.5MW) και για βιοαέριο από απόβλητα (18 MW).

Αν και, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας, τόσο ο Υπουργός όσο και ο Γ.Γ. δεν ήταν, προς το παρόν, διαθέσιμοι για δηλώσεις σχετικά με τη διαδικασία, ωστόσο προανήγγειλαν πως θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση για τους επιλεγέντες επενδυτές εν ευθέτω χρόνω.
Μάλιστα, το Υπουργείο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέα επιλογή επενδυτών, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ανταγωνιστικών προσφορών που υπεβλήθηκαν σον τρίτο γύρο.
Η τελική απόφαση για επιπλέον επιλογή επενδυτών θα ληφθεί ως τις 20 Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα REIPPPP ξεκίνησε το 2011 με αρχικό στόχο τα 3.725 MWεγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ ως το 2016, ο οποίος, ωστόσο, αναθεωρήθηκε το 2912 στα 6.925 MW ως το 2020.
Το πρώτο πρότζεκτ στο πλαίσιο του προγράμματος REIPPPP υλοποιήθηκε με τη σύνδεση με το δίκτυο της Νοτίου Αφρικής του φωτοβολταϊκού πάρκου της ευρωπαϊκής εταιρείας Scatec Solar, ισχύος 75 MW, τρεις μήνες, μάλιστα, πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου