Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΗ: Έξι Νέοι Διαγωνισμοί για Αιολικά Πάρκα

Την προκήρυξη διαγωνισμού για έξι νέα αιολικά πάρκα της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αποφάσισε το Δ.Σ. της μητρικής ΔΕΗ.
Πρόκειται για μικρά αιολικά σε νησιά του Αιγαίου  συνολικής ισχύος 13,5 μεγαβάτ, με προϋπολογισμό 17 εκατομμυρίων ευρώ. Όσο για την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ Αναν. που ενέκρινε το δ,.σ. της ΔΕΗ, ύψους 13.625.000 ευρώ, αυτή θα καλύψει τις απαιτήσεις των επενδύσεων στο μικρό υδροηλεκτρικό Ιλαρίωνα, το υβριδικό της Ικαρίας και τα αιολικά της Κρήτης.

Ειδικότερα, οι νέοι διαγωνισμοί της θυγατρικής της ΔΕΗ, αφορούν τα εξής έργα για μελέτη, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία έξι νέων Αιολικών Πάρκων συνολικής ισχύος 13,5 MW στις θέσεις: Μαρμάρι Ευβοίας 5,4 MW, Σίγρι Λέσβου 2,7 MW, Λακάκια Πυθαγορείου Σάμου 1,8 MW, Τηγάνι Μυκόνου 1,8 MW, Βίγλα Λήμνου 0,9 MW, Ποταμιά Χίου 0,9 MW.
Όσον αφορά τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ Αναν. αυτά, αφορούν τα εξής:
-Ιλαρίωνας.Υδροηλεκτρικό με ισχύ 4,8 MW και ετήσια παραγωγή 22 εκατομμύρια κιλοβατώρες. Βρίσκεται στον ποταμό Αλιάκμονα στην περιοχή Αιανής του Νομού Κοζάνης και εκμεταλλεύεται τα νερά της οικολογικής παροχής του μεγάλου υδροηλεκτρικού του Ιλαρίωνα παράγοντας επιπλέον ενέργεια.
-Ικαρία. Το υβριδικό της Ικαρίας είναι ένα επιδεικτικό (πρωτότυπο) έργο με εγγυημένη ισχύ 4,15 MW και αιολικό 2,7 μεγαβάτ. Θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών του νησιού. Με το υβριδικό θα αξιοποιείται αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια. Είναι από τα πρώτα του είδους του στην Ευρώπη.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου