Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Φόρτιση Έξυπνων Κινητών και Tablet μέσω Υδρογόνου

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλοί φορτιστές με μπαταρίες για να δώσετε ζωή στο κινητό σας τηλέφωνο εκτός δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος. Ωστόσο, μια εταιρεία που ονομάζεται Intelligent Energy ελπίζει να πάει ένα βήμα πιο κάτω με μια κυψέλη υδρογόνου που ονομάζεται Upp.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν φορητό φορτιστή έξυπνων κινητών τηλεφώνων και tablets, που τροφοδοτείται από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.


Η ατομική κυψέλη υδρογόνου αξίας 150 Ευρώ έχει μια αποσπώμενη κεφαλή χωρητικότητας 25 Αμπερωρίων (25.000 mAh), δέκα φορές μεγαλύτερη από τα 1,800mAh – 2,300mAh που χρειάζονται τα πλέον σύγχρονα έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μια κεφαλή μπορεί να ανταπεξέλθει σε πέντε κύκλους φόρτισης.

Το κόστος φόρτισης των κεφαλών θα είναι 3,7 ευρώ. Ωστόσο, η Intelligent Energy εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέχει μηνιαίες συνδρομές των 7,5 ευρώ για απεριόριστες φορτίσεις ή ακόμη και να παρέχει δωρεάν τις κεφαλές σε όσους προμηθευτούν την κυψέλη.

Η εταιρεία στοχεύει στις αναπτυσσόμενες αγορές και ιδίως στην αφρικανική, όπου η πρόσβαση στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας είναι δύσκολη υπόθεση.

Οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου είναι ουσιαστικά επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που μετατρέπουν το υδρογόνο και το οξυγόνο σε νερό και θερμότητα παράγοντας ηλεκτρική ενέργειας κατά τη διαδικασία.

Έχουν χρησιμοποιηθεί σε διαστημικές αποστολές, όπως στο διαστημικό σκάφος Apollo, αλλά και σε οχήματα χαμηλών ρύπων.

Ωστόσο, οι κινητές συσκευές αποτελούν μια νέα αναπτυσσόμενη αγορά με τεράστιες ανάγκες ενεργειακής φορητότητας.

Ο φορτιστής συνδέεται με τα κινητά τηλέφωνα μέσω μιας θύρας USB και έχει βάρος 235 γραμμάρια.

Πηγή Sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου