Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Νέα Σημαντική Επένδυση της JETOIL στη Σερβία

Σε μια νέα σημαντική επένδυση στη Σερβία προχώρησε ο όμιλος της MAMIDOIL JETOIL, ο οποίος εντείνει τις προσπάθειες του για επέκταση στην ευρύτερη αγορά των Βαλκανίων.
Ειδικότερα, η εταιρεία ολοκλήρωσε μέσω της θυγατρικής της, JETOIL SERBIA, τη δημιουργία ενός σύγχρονου αποθηκευτικού χώρου στο Smederevo της Σερβίας συνολικής χωρητικότητας 25.000 κυβικών μέτρων με δυνατότητα εφοδιασμού από οδικά, σιδηροδρομικά μέσα, αλλά και μέσω παραπόταμου του Δούναβη.
Η επένδυση άγγιξε τα 10.000.000 ευρώ σε πρώτο στάδιο, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα υπάρξει δυνατότητα διπλασιασμού της χωρητικότητας των εγκαταστάσεων.

Η επένδυση αυτή ενισχύει την εξωστρέφεια της MAMIDOIL JETOIL στις χώρες των Βαλκανίων όπου η εταιρεία έχει ήδη ισχυρή παρουσία μέσω άλλων θυγατρικών της (Αλβανία, Βουλγαρία, Κόσοβο, FYROM). Τα εγκαίνια της νέας επένδυσης που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου έγιναν από τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Σερβία κ. Κωνσταντίνο Οικονομίδη. Το παρόν έδωσαν επίσης ο Σύμβουλος της πρεσβείας, κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, η Επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ κα. Σοφία Τσαμίχα και η Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου κα. Βασιλική Διαγουμά.
Προοπτικές
Τον πρέσβη κ. Οικονομίδη υποδέχθηκαν στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας ο κ. Κυριάκος Μαμιδάκης, ιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας MAMIDOIL-JETOIL AE. και ο Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της JETOIL Serbia, κ. Γιώργος Στάσσης, οι οποίοι τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις της μονάδας και τον ενημέρωσαν για το έργο που περιλαμβάνει τη δυνατότητα αποθήκευσης 25.000 κ.μ. πετρελαιοειδών, με την προοπτική διπλασιασμού της χωρητικότητας κατά την ολοκλήρωσή του έργου, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει 70 θέσεις εργασίας στους κατοίκους του Σμέντερεβο. Επίσης, οι κ.κ. Οικονομίδης και Μαμιδάκης συζήτησαν για τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας MAMIDOIL-JETOIL AE., η οποία αποτελεί σήμερα την 4η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία στην Ελλάδα, και τη 19η στον κατάλογο με τις 500 μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες διεθνώς.
Κατά την ολοκλήρωση της τελετής των εγκαινίων, ο Πρέσβης κ. Οικονομίδης συνεχάρη τους εκπροσώπους της JETOIL SERBIA για την υλοποίηση του έργου και δήλωσε ότι το έργο της κατασκευής της αποθηκευτικής μονάδας αποτελεί «τεράστια επενδυτική ευκαιρία όχι μόνο για τον όμιλο Μαμιδάκη, αλλά και για την περιοχή και την πόλη του Σμέντερεβο». Στη συνέχεια, μετέβη στο κέντρο των εγκαταστάσεων όπου έκοψε συμβολικά την κόκκινη κορδέλα, εγκαινιάζοντας επισήμως τη λειτουργία τους.
(από την εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", 12/11/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου