Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Στ. Καλαφάτης: Θετικές οι Εκτιμήσεις για την Καταπολέμηση της Λαθροϋλοτομίας

Θετικές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα των μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας, δήλωσε ο υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης.
Ο κ. Καλαφάτης συμμετείχε σε σύσκεψη στη Λάρισα, με θέμα «Λαθροϋολοτομία – Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης», που διοργανώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Ο υπουργός αναπληρωτής χαρακτήρισε την καταπολέμηση της λαθροϋλοτομίας κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνησης, τονίζοντας ότι πρόκειται για «τριπλό έγκλημα»: κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, θα συνεχιστούν οι συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς και οι δράσεις που θα καταστήσουν σαφές ότι δεν θα επιτραπεί να επιτελείται ένα τέτοιο έγκλημα.
Τα μέτρα που ελήφθησαν αφορούσαν στην αυστηροποίηση των ποινών των παραβατικών συμπεριφορών, τη διευκόλυνση της διαδικασίας της κατάσχεσης των κλεμμένων προϊόντων με άμεση ποινή κατά την διάρκεια τέλεσης του εγκλήματος και τη μέριμνα για περισσότερους και τακτικότερους έλεγχοι.Σκοπός μας είναι να προστατέψουμε το δασικό πλούτο, δήλωσε ο κ. Καλαφάτης.
Αναφερόμενος στις ανάγκες των κατοίκων για καυσόξυλα στα ορεινά χωριά, επεσήμανε ότι έχει δοθεί οδηγία μέσα από εγκύκλιο του ειδικού γραμματέα δασών να διευκολύνονται εκείνες οι περιπτώσεις που ο πολίτης σε ορεινούς οικισμούς θέλει να καλύψειπροσωπικέςανάγκες με 1,5 τόννο για το χειμώνα. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε αυτές τις συγκυρίες, πάντα με τον έλεγχο των δασικών υπηρεσιών, για περισσότερες άδειες στους ορεινούς όγκους.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου