Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ευρωκοινοβούλιο: Η Νίκη Τζαβέλλα Πρόεδρος Ομάδας για την Κοινή Ευρωατλαντική Ενεργειακή Πολιτική

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα ορίστηκε Πρόεδρος της ειδικής ομάδας εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την εκπόνηση έκθεσης με προτάσεις για τη κοινή ευρωατλαντική ενεργειακή πολιτική.

Παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις σχέσεις HΠA-ΕΕ, εξαιτίας του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, οι ευρωατλαντικές διεργασίες για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) συνεχίζονται. 


Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα η κ.Tζαβέλα ενημέρωσε ότι η προσωπική της προσέγγιση έχει δύο κύριους στόχους:

- Tην έναρξη εισαγωγής φθηνού αερίου και πετρελαίου από τις HΠA στις χώρες της Ευρώπης που πλήττονται από την οικονομική κρίση, με πρώτη χώρα την Ελλάδα.

- Tην απρόσκοπτη προώθηση της διερεύνησης και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Mεσόγειο.

Mε την επανάσταση του σχιστολιθικού αερίου και πετρελαίου που γίνεται στις HΠA η αμερικανική κυβέρνηση προχώρησε στην απόφαση εξαγωγών αερίου και πετρελαίου για πρώτη φορά από το 1939, που δια νόμου απαγορευόταν.

΄Hδη έχουν δοθεί 4 άδειες εξαγωγής. H ενέργεια είναι ο βασικός μοχλός μείωσης του κόστους ζωής για τον πολίτη. Έχουμε ήδη ανακοίνωση του Επιτρόπου Ενέργειας Guthner Oettinger περί εισαγωγής ενέργειας από τις HΠA στην ΕΕ. το 2016.

"Στηριζόμενη σ' αυτά, περιλαμβάνω στην έκθεση της ομάδας μας εργασίας την πρόταση οι εξαγωγές αυτές να γίνουν στη πρώτη φάση στην Ελλάδα. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος, να βοηθηθεί σημαντικότατα η ελληνική οικονομία".

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου