Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ολοκληρώθηκε Φ/Β Πάρκο 1 MW στην Βοιωτία

Ο Όμιλος Solar Cells Hellas πρόσφατα ολοκλήρωσε για λογαριασμό πελάτη του τηνκατασκευή ΦΒ Πάρκου συνολικής ισχύος 1MWp στην θέση “Προσήλιο” του Δήμου Χαιρώνειας στο Νομό Βοιωτίας.

Το φωτοβολταϊκό σύστημα, το οποίο αναμένεται να συνδεθεί εντός του Ιανουαρίου,κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας 4.478 ΦΒ πλαίσια ισχύος 215Wp - 225Wp τα οποία παρήχθησαν εξ’ ολοκλήρου στην βιομηχανική μονάδα της Soltech A.E., μέλους του Ομίλου Solar Cells Hellas, στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών.

Τα ανωτέρω πλαίσια είναι πιστοποιημένα κατά τα διεθνή πρότυπα IEC6215 & IEC61730 και κρίνονται κατάλληλα για εφαρμογές μεγάλης κλίμακας. Επίσης για την υλοποίηση του έργου χρησιμοποιήθηκαν 56 τριφασικοί μετατροπείςSunnyTripower 17000TL της SMA.

Η λειτουργία του ΦΒ πάρκου αναμένεται να συμβάλει στη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 1.300 τόνους ετησίως, όσοδηλαδή θα απορροφούσαν περίπου 2.000 στρέμματα δάσους, περιορίζοντας έτσι τιςδυσμενείς επιπτώσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Ο Γενικός Διευθυντής Έργων του Ομίλου Solar Cells Hellas κ. Παπαευσταθίου Νικόλαος σε δήλωση του αναφέρει “Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επιτυχή ολοκλήρωση του μεγαλύτερου έργου του Ομίλου μέχρι στιγμής, το οποίο αποτελεί μόνο την αρχή προς την πορεία υλοποίησης εκατοντάδων kW”.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου