Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Στα Προ Κρίσης Επίπεδα Πιθανόν να Ανέλθει η Παραγωγή Φ. Αερίου της Gazprom


Στα προ κρίσης επίπεδα ενδέχεται να επιστρέψει η παραγωγή φυσικού αερίου της Gazprom στα τέλη του 2011, σε περίπτωση που εξακολουθήσει να ανακάμπτει η ρωσική οικονομία, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ρωσικής εταιρείας Αλεξέι Μίλερ, τις οποίες επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.
Το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε η Gazprom από την οικονομική κρίση την υποχρέωσε, πέρυσι, να αναθεωρήσει προς τα κάτω την εκτίμησή της για την παραγωγή της. Η τελευταία εκτίμηση, τον περασμένο Νοέμβριο, έκανε λόγο για παραγωγή 515 δισ. κυβικών μέτρων, αλλά τελικά η εταιρεία έκλεισε το 2010 με ακόμη μικρότερη παραγωγή.
Πέρυσι, η παραγωγή της Gazprom ανήλθε σε 508,6 δισ. κυβικά μέτρα, αυξημένη κατά 10%, σε σχέση με το 2009. Το ποσοστό αύξησης ισοδυναμεί με τη συνολική προσφορά στη Γερμανία και τη Γαλλία, υπογράμμισε ο κ. Μίλερ.
«Βεβαίως και η αυξανόμενη εγχώρια ζήτηση έγινε παράγοντας-κλειδί», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom.
To 2008, χρονιά πριν από την κρίση, η παραγωγή της εταιρείας ανερχόταν σε περίπου 550 δισ. κυβικά μέτρα.
«Αν δεν μεταβληθεί ο ρυθμός ανάκαμψης της ρωσικής οικονομίας, θα αγγίξουμε τα προ της κρίσης επίπεδα παραγωγής πριν από το τέλος του 2011», είπε ο Αλεξέι Μίλερ.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου