Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Λειτουργία Πρωτότυπης Ανεμογεννήτριας από τη Vestas


Η Vestas ανακοίνωσε πως το πρωτότυπο μοντέλο ανεμογεννητριών V112-3.0 MW εγκαταστάθηκε στο Monte Cotio της Cantabria στην Ισπανία και άρχισε να παράγει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια πριν την εκπνοή του 2010, κατόπιν επιτυχημένης εγκατάστασης και δοκιμαστικής λειτουργίας.
Τους επόμενους μήνες θα διεξαχθεί διεξοδικός έλεγχος, ο οποίος περιλαμβάνει εκτός των άλλων την προγραμματισμένη αλλαγή και μετατροπή κάποιων εξαρτημάτων. Οι δοκιμές λειτουργίας της ανεμογεννήτριας περιλαμβάνουν διάφορα τεστ ως προς την ποιότητα των χαρακτηριστικών της παραγόμενης ισχύος, την καμπύλη ισχύος και την αξιοπιστία των εξαρτημάτων προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποδοτικότητα και η αξιοπιστία της ανεμογεννήτριας, πριν από την έναρξη της κανονικής σειριακής παραγωγής.
Οι ανεμολογικές και εδαφικές συνθήκες που επικρατούν στην Cantabria της Ισπανίας αποτέλεσαν εξαιρετική πρόκληση προκειμένου να αποτελέσει η συγκεκριμένη περιοχή την ιδανική τοποθεσία για την εγκατάσταση και τη δοκιμή της πρωτότυπης ανεμογεννήτριας. Η εταιρεία αναφέρει σχετικά:
«H V112-3.0 MW ήλθε πρόσφατα να προστεθεί στο ευρύ φάσμα των προϊόντων της Vestas, συνδυάζοντας αποδεδειγμένα επιτυχημένες τεχνολογίες των προηγούμενων μηχανών της Vestas, όπως αυτές των 2 MW και των 3 MW, με καινοτομίες υψηλής τεχνολογίας. Η V112-3.0 MW εκμεταλλεύεται την ενέργεια πάρκων με μέτριο έως χαμηλό αιολικό δυναμικό, τα οποία αποτελούν προς το παρόν τη μεγάλη πλειονότητα στην αγορά και τα καθιστά με αυτό τον τρόπο προσοδοφόρα.
Μέχρι την άφιξη της V112-3.0 MW, τα περισσότερα πάρκα με αυτά τα χαρακτηριστικά θεωρούνταν πρακτικώς μη βιώσιμα ή όχι εξαιρετικά προσοδοφόρα. Χάρη στη V112-3.0 MW, τα αιολικά πάρκα μετρίου έως χαμηλού αιολικού δυναμικού θα μπορούν να προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις τόσο σε επίπεδο παραγόμενης ενέργειας όσο και σε επίπεδο απόδοσης της οικονομικής επένδυσης».

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου