Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

«Ανάκριση» 3 Ωρών στον Πρόεδρο της ΡΑΕ στη Βουλή


Με το εντυπωσιακό 11-0 (και δύο λευκά από ΚΚΕ-Σύριζα) εγκρίθηκαν την Τρίτη οι τοποθετήσεις των δύο νέων αντιπροέδρων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας από την Επιτροπή Διαφάνειας και θεσμών στην Βουλή. Ωστόσο, το ντεσού της διαδικασίας ήταν η επί 3ωρο “ανάκριση” του προέδρου της Αρχής δρα Νίκου Βασιλάκου από τους βουλευτές, με επίκεντρο τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Η ΡΑΕ έχει από χτες νέους αντιπροέδρους, τον κ. Δημήτρη Ραχιώτη και τον κ. Μίλτο Ασλάνογλου στην θέση των κ.κ. Θεόδωρου Πανάγου και Μιχάλη Κοσμαδάκη, σε μία επιλογή που εγκρίθηκε με το ...θριαμβευτικό 11-0 από τους βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Διαφάνειας και θεσμών της Βουλής, με δύο λευκά να κατατίθενται από τους βουλευτές του ΚΚΕ και του Σύριζα.
Έτσι η Ολομέλεια της ΡΑΕ μπορεί να συνεδριάσει εκ νέου, αρχής γενομένης από την Πέμπτη, ωστόσο το πλέον χαρακτηριστικό της σχετικής διαδικασίας, στην οποία έδωσε το παρών και ο καθ΄ ύλιν αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ήταν άλλο...
Ο λόγος για την επί τρίωρο “ανάκριση” από τους βουλευτές του προέδρου της Αρχής δρα Νίκου Βασιλάκου! Ανάκριση τρόπος του λέγειν, βεβαίως, αφού οι βουλευτές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να πληροφορηθούν τις εξελίξεις στον χώρο της ενέργειας, ενώ στη συζήτηση κυριάρχησε το ζήτημα των τιμολογίων που ισχύουν από 1/1/2011 στη ΔΕΗ, ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της οποίας κ. Αρθούρος Ζερβός θα παραχωρήσει σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου, η οποία προφανώς θα εξελιχθεί σε εφ΄όλης της ύλης.
Ο κ. Βασιλάκος είχε την ευκαιρία απαντήσει επί της μεθοδολογίας βάσει της οποίας προέκυψε η εισήγηση της ΡΑΕ προς το υπουργείο, καθώς και να δώσει πληροφορίες για θέματα όπως η πορεία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα, η ραγδαία ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών, οι λύσεις που έχουν δρομολογηθεί για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού κ.α.


Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου