Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Κινδυνεύει να μην Γίνει η Πτολεμαϊδα 5;


Εφόσον οι προσφορές για την κατασκευή του έργου που θα υποβληθούν στη ΔΕΗ υπερβούν σε κόστος τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, η μονάδα δεν πρόκειται να κατασκευαστεί, φέρεται να δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ κ. Αλέκος Αθανασιάδης.

Ζήτημα μη κατασκευής, εφόσον το κόστος ξεφύγει, της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα (Πτολεμαϊδα 5), η οποία έχει προγραμματιστεί να αντικαταστήσει παλαιότερες μονάδες της κρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού στη Δυτική Μακεδονία, εγείρεται με βάση δηλώσεις του βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ κ. Αλέκου Αθανασιάδη, τις οποίες μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα e- ptolemeos gr

Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασιάδης, μιλώντας στη διάρκεια τελετής για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης επεσήμανε ότι η ΔΕΗ έχει θέσει ως πλαφόν κόστους για την κατασκευή της μονάδας τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. “Σε περίπτωση που οι προσφορές οι οποίες θα υποβληθούν στις 8 Φεβρουαρίου ξεπεράσουν το συγκεκριμένο ποσό, η κατασκευή της Πτολεμαϊδας 5 θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν”, φέρεται δηλώσας ο βουλευτής Κοζάνης.

Πηγές της ΔΕΗ που ρωτήθηκαν από το protothema gr. δεν επιβεβαίωναν τη συγκεκριμένη προοπτική, αναφέροντας ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις, όπως γίνεται συνήθως, με τον μειοδότη για τη βελτίωση του τιμήματος. 

Κατά τον κ. Αθανασιάδη, επίσης, μέσα στον Φεβρουάριο, την περιοχή θα επισκεφθεί η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα. Τίνα Μπιρμπίλη, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου