Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Μπιρμπίλη με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό


Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Αττική και η διαχείριση των απορριμμάτων ήταν το αντικείμενο συζήτησης της υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη, με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, και τον γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Ηλία Λιακόπουλο, κατά τη διάρκεια συνάντησης τους την Πέμπτη στο γραφείο της υπουργού.
Η κ. Μπιρμπίλη ενημέρωσε για την πορεία των έργων, που έχουν δρομολογηθεί στο κέντρο της Αθήνας, για τη βιώσιμη κινητικότητα, τη διαχείριση απορριμμάτων και τη διαχείριση των λυμάτων. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις για βιώσιμη κινητικότητα στην Αττική και στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει επέκταση του σχεδιασμού για ποδηλατοδρόμους και στη Δυτική Αττική.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής, υπήρξε ενημέρωση από τον κ. Λιακόπουλο σχετικά με τις προετοιμασίες δημοπράτησης των έργων υποδομής διαχείρισης απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο και τον βαθμό υλοποίησης των υπό κατασκευή έργων, καθώς και γενικότερα για τη πορεία εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Αττικής.
Η κ. Μπιρμπίλη ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης των έργων επεξεργασίας των λυμάτων στην Ανατολική Αττική, ενώ έγινε αναφορά και στις συντονισμένες ενέργειες του ΥΠΕΚΑ προς τα αρμόδια Υπουργεία, την Περιφέρεια και τους εμπλεκόμενους δήμους, με στόχο τη συντομότερη δυνατή υλοποίηση των έργων.
Ο κ. Σγουρός δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη και τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε όλα τα υπό υλοποίηση έργα και τόνισε ότι η Περιφέρεια θα συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή με την υποβολή προτάσεων και τη σύνταξη μελετών.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου