Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Προσωπικές Επιστολές από τον Πρόεδρο της ΔΕΗ για το ΚΟΤ



Με προσωπική του επιστολή θα απευθυνθεί προς κάθε πιθανό δικαιούχο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός, προκειμένου να ενισχυθούν οι ρυθμοί υποβολής αιτήσεων, αφού εώς τώρα στη διαδικασία – η οποία ουσιαστικά μένει ανοιχτή, παρά την τυπική λήξη της στο τέλος του μήνα - έχει ενταχθεί, παρά την καμπάνια και την παράταση της σχετικής προθεσμίας, μόλις το 17% των πελατών που εκτιμάται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις.

 Ο κ. Ζερβός, στη διάρκεια της χτεσινής ...μαραθώνιας συνέντευξης τύπου με αντικείμενο τα τιμολόγια της ΔΕΗ, παρουσίασε ένα ιδιαίτεραχαρακτηριστικό παράδειγμα: η μέγιστη επιβάρυνση για κάποιον καταναλωτή στην κατηγορία 0 – 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο που δεν θα ενταχθεί στο ΚΟΤ είναι κοντά στα 30 ευρώ ετησίως, ενώ το μέγιστο όφελος για κάποιον εντασσόμενο φτάνει τα 70 ευρώ τον χρόνο!
 Τα συγκεκριμένα νούμερα αφορούν μονοφασικές συνδέσεις, ενώ τα αντίστοιχα για τριφασικό ρεύμα είναι 22 και 45 ευρώ ετησίως. Η ΔΕΗ έχει εκτιμήσει ως δυνητικούς δικαιούχους περί τα 1,2 εκατ. πελάτες της, ωστόσο έως τώρα οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μόλις που ξεπερνούν τις 200.000 από τους ενδιαφερθέντες πολίτες.

Έτσι, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός αποφάσισε να αποστείλει προσωπική επιστολή σε πιθανούς δικαιούχους του ΚΟΤ, δηλαδή σε πελάτες με κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, προκειμένου να τους γνωστοποιήσει ότι, εφόσον το σπίτι τους είναι κύρια κατοικία, εφόσον έχουν εισόδημα όχι πάνω από το αφορολόγητο όριο, καθώς και είτε ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (τρίτεκνοι και άνω, ανάπηροι κλπ) θα πρέπει να προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης για ένταξη στη ρύθμιση.

Η αίτηση κατατίθεται πλέον και τηλεφωνικά και ο επικεφαλής της κρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού ανέφερε πως η διαδικασία ένταξης ουσιαστικά θα παραμείνει ανοικτή εκτός προθεσμιών – τυπικώς έχει τεθεί η 31η Ιανουαρίου – καθώς στην ΔΕΗ εκτιμούν ότι θα υπάρξει ενίσχυση του ενδιαφέροντος και με την λήψη των προσωπικών επιστολών αλλά και μόλις αρχίσουν να φτάνουν οι πρώτοι λογαριασμοί του ΚΟΤ τον Φεβρουάριο.

Αυτοί, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν για γνωστούς, φίλους, συγκατοίκους πολυκατοικιών κλπ ως κίνητρο για την υποβολή της αίτησης. 

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου